Rafinja (© Reuters)
Rafinja (© Reuters)

Nije to tako loše kao što izgleda, ali kako odbiti 80.000.000 za napadača s četiri gola u sezoni

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 13:54

Neimovani klub iz Saudijske Arabije mogao bi da obraduje Barselonu basnoslovnom cifrom za Rafinjinu kupovinu

Nije blistala Barselona prethodnih godina prilikom transfer odluka, a posebno se ističu promašaji sa brazilskim igračima kao akvizicijama. Posle Filipea Kutinja, Malkoma, Artura... nije ni Rafinja opravdao očekivanja na Kamp Nou (ili više Monžuiku), a samo četiri pogotka u Primeri od početka sezone, nisu ni blizu dovoljnog da opravdaju 58.000.000 evra, koliko je katalonski gigant platio Lidsu leta 2022. godine.

Iako je pre nekoliko sedmica Barselona istakla da 28-godišnji krilni napadač nije na prodaju uprkos mršavoj statistici, katalonski Sport izveštava da je još uvek aktuelni šampion Španije primio ponudu jednog saudijskog kluba u iznosu od 80.000.000 evra. U slučaju da je informacija zaista tačna, čini se da Barsa tako nešto neće ispustiti, budući da je Rafinjina tržišna vrednost praktično u konstantnom padu. Ume Južnoamerikanac povremeno da pokaže umeće s loptom, nedavno je dao gol protiv Hetafea i s vremena na vreme ume da ubaci u mod koji uvlači nespokoj među rivale. Možda je Rafinja kritikovan i više nego što je zaslužio, ali je činjenica da je preplaćen, a Barsa se nada svim silama nada da će Brazilca isto tako neko preplatiti njoj, a ne može naći bolju žrtvu od Saudijaca.

Izabrane vesti

Vrtoglavo obeštećenje nije jedino što bi u slučaju odlaska na Bliski istok obradovalo Barselonu. Rafinjina plata iznosi 5.500.000 evra godišnje neto, pa bi i sa te strane budžet bio značajno rasterećen. Španski mediji navode da je ponuda iz Arabije materijalizacija onoga što je nekoliko posrednika različitih nacionalnosti radilo na relaciji Saudijska Arabija - brazilski igrači iz Evrope, u prethodne dve godine.

Bez obzira na sportski učinak i dostignuća koja Ćavijev tim bude postigao u finišu sezone na dva fronta (Liga šampiona, Primera), Rafinjijna prodaja je izvesna, a od jednog od najvećih transfer promašaja u istoriji kluba, mogao bi Rafinja da izraste potpuno neočekivano u veliku premiju.


tagovi

BarselonaRafinjaSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara