Detalj sa meča SAD - Kostarika (©Reuters)
Detalj sa meča SAD - Kostarika (©Reuters)

Nimalo prijateljski susret: Ameri pocepali Kostariku na četiri dela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 03:34

Tornado Jenkija okrenuo Kembela i drugove naglavačke

Infiltrirali su se Kostarikanci u MLS ligu, ali će još mnogo vode proteći Misisipijem pre nego što Kostarika dosegne nivo na kojem su Sjedinjene Američke Države. Vrtlog emocija posle osvajanja premijernog izdanja Konkakaf Lige nacija nije poneo Amerikance, čvrsto su sa obe noge na zemlji stajali u Juti, a da mogu biti ubojiti i kada Greg Belhalter promeša karte, osetili su na svojoj koži Kostarikanci - 4:0 (2:0).

Pamtiće Ameri dobro jubilarni 40. okršaj sa Kostarikom. Konačno su izašli iz minusa i izjednačili se sa rivalom po broju trijumfa u međusobnim obračunima. Sada ih obe selekcije imaju po 17.

Izabrane vesti

Generalna proba pred Konkakaf Gold kup bila je i više nego uspešna za Jenkije. Demonstrirali su silu i zaplašili sve protivnike. Takođe, najveće zvezde odmarale su. Jedino je Đovani Rejna, fudbaler Borusije iz Dortmunda, od većih imena osetio teren i tu priliku iskoristio da začini pogotkom.

Samo što je ušao u igru, Rejna je dobio loptu u šake da je namesti na belu tačku i potpiše trijumf Amerike. Nije je propustio. Dominantni su bili Jenkiji u skoro svim segmentima igre, delovalo je kao da ih je više u polju, zujali su na sve strane i napadali u salvama.

Kapitulirala je Kostarika u uvodnim minutima. Brendan Aronson, vezista Salcburga, načeo je selekciju iz Srednje Amerike. Posle toga sve se otvorilo Jenkijima. Pucali su od samopoudanja, stvarali šanse i što je još važnije realizovali su ih. Sve je išlo kao po loju.

Koliko je bezopasna bila Kostarika govori činjenica da je prvi put iole ozbiljnije pripretila tek u 70. minutu. Do tada su Ameri spakovali tri gola, a Kostariki je pretio pravi potop. Novi talas koji je stigao čak do San Hozea i pečat na moćno izdanje Jenkija bio je gol Đovanija Rejne. A, mogao je pasti i još neki.


PRIJATELJSKA UTAKMICA

Četvrtak

SAD - Kostarika 4:0 (2:0)

/Aronson 8, Dajk 42, Kenon 52, Rejna 77pen/


tagovi

reprezentacija SADreprezentacija KostarikePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara