Ninkovićev intervju za Gazetu: O večitom derbiju, broju 11, nadimku Džigi, interesovanju Napolija, golu protiv Milana…

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.01.19. | 16:07

Kao i o još nekim temama i izazovima sa učenjem italijanskog jezika

Nikola Ninković ima 24 godina, mada bi po njegovom stažu na terenu mnogi pomislili da ima i više.  Ponikao je u fudbalskoj školi crno-belih, u julu 2011. je potpisao prvi profesionalni ugovor, na pet godina sa crno-belima. U dresu Partizana igrao je sve do 2016. godine kada se otisnuo u Italiju gde je i sada.

Ninković je sada u Askoliju gde ima ugovor so 2021. godine. Za ovaj tim odigrao je 16 utakmica, dao je dva gola i ima četiri asistencije u Seriji B.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Partizana dao je intervju za Gazetu delo Sport gde se dotakao nekih zanimljivih tema.
"Problemi sa povredama mi nisu davali odmora, ali u Askoliju sam dobro. Igram u kontinuitetu i pokazaću svoje najbolje kvalitete", rekao je Ninković.

Stevan Jovetić je još dok je igrao u Interu rekao svima da bi trebalo da zaokruže ime momka iz Partizana,
Nikole Ninkovića.
"Jo-jo i ja se znamo mnogo godina. On je takođe došao vrlo mlad u Beograd, a Partizan ima jednu od najboljih fudbalskih škola na svetu".

Pomenuo je Jovetić i neke rekorde...
"Da, 2012. godine, kada sam imao 17, postao sam najmlađi kapiten u istoriji Partizana i srpske lige, i to tako što sam bio bolji od Stevana samo za nekoliko dana".

Naravno, srpski igrači u inostranstvu često dobijaju pitanje vezano za večiti derbi. Ni Ninković nije bio izuzetak.
"Atmosfera je neverovatna, teško je to opisati. Navijači dva kluba žive za te utakmice. Ja sam navijao za Partizan otkako sam bio dete, kao i moj otac. Stigao sam u taj klub sa sedam godina".

Ostavio je Ninković traga i kao debitant u kvalifikacijama za Ligi šampiona (u julu 2011. godine) kada je imao 16 godina.
"Kada mi je rečeno da ću na teren osećao sam pritisak, to je normalno. Ali, kada sam počeo da igram sve je prošlo. Nažalost sećam se da smo kasnije ispali od Genka sa Kevinom De Brujneom".

Imao je Ninković i interesovanje Napolija.
"Tamo bih takođe zaradio više, ali u takvoj ekipi nikada ne bih pronašao mesto da igram. Bili su veoma jaki, a meni je bilo potrebno da igram".

Ninković je prešao u Đenovu, ali je bio prosleđen na pozajmicu u Kjevo.
"Stigao sam poslednjeg dana januarskog prelaznog roka u tim koji je imao mehanizme koji su razvijani godinama. Poteškoće sa jezikom su učinile preostalo".

Iste poteškoće su ga čekale i u Đenovi.
"Jednog dana na treningu nisam razumeo kako da odradim vežbu koju je Jurić tražio da uradim. ´Nemoguće, ovde si već šest meseci i još nisi naučio italijanski´.

Popularni Džigi je dao gol protiv Milana u pobedi od 3:0 na Marasiju.
"Nikada ga neću zaboraviti. Donaruma je bio na golu. Otkad sam bio dete, pored naravno Partizana, navijao sam i za Milan".

Nadimak Džigi, šta znači?
"To su mi dali drugari kada sam bio mali i ostao je tako svuda gde sam igrao. U Italiji me svi zovu Ninko, a u Srbiji kada bi me neko pozvao Ninko, ne bih se ni okrenuo. Tamo sam za sve Džigi".

Nosiš broj 11 u Askoliju?
"To mije omiljeni broj, nosio sam ga i u Partizanu. Ako mogu da biram uzmem uvek njega. U Empoliju je recimo bio zauzet pa sam odabrao broj 27".

Foto: Star Sport


tagovi

AskoliNikola Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara