Mikael Isak (©Reuters)
Mikael Isak (©Reuters)

Nirnberg na pragu spasa, Bavarci bez bitnog igrača u revanšu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.07.20. | 12:23

Gosti imaju dva gola viška pred revanš na stadionu Audi Sportpark u Ingolštatu

U subotu se spušta zavesa na sezonu u Nemačkoj. Tradicija je tu da se ruši. Ona kaže da su trećeligaši bili uspešnji od drugoligaša u osam od poslednjih 11 duela kada dođe do plej-auta. Ako je suditi po prvoj utakmici Nirnberga ćemo i sledeće godine gledati u Cvajti. Nekadašnji član elite pobedio je Ingolštat, trećeplasirani tim treće lige sa 2:0. Oba gola delo je fudbalera koji ima prezime slično imenu kluba za koji igra, Fabijan Nirnberger.

On je golovima u prvih 45 minuta doneo svom timu veliku zalihu pred današnji revanš (18.15) na stadionu Audi Sportpatk u Ingolštatu. Zanimljiv je podatak da su to prvi golovi mladog veziste ove sezone i to baš kada je njegovom klubu bilo najvažnije. Nije ni bio standardan u timu, ali je iskorstio šansu, dao dva gola, odigrao utakmicu karijere i verovatno svoj tim ostavio u drugoj ligi Nemačke.

Izabrane vesti

Trener domaćeg tima Tomas Oral neće moći da računa na jednog od bitnijih igrača, Maksimilijana Bajstera. On je povredio zadnju ložu u Nirnbergu i sigurno je van tima u poslednjoj utakmici sezone u Nemačkoj.

Nirnberg je imao turbulentni šampionat u Cvajti, ali je na putu da se spasi selidbe u treću ligu. Prošlog meseca je klub smenio trenera Jensa Kelera, a dolazak na kormilo Mihaela Vizingera prodrmao je učmalu atmosferu u devetostrukom šampionu Zapadne Nemačke (poslednja titula osvojena davne 1968. godine).

U poslednaj četiri meča ova dva tima, Ingolštat nije pobedio Nirnberg, a sva četiri duela su završena sa dva ili manje gola. Početkom avgusta prošle godine u Bavrskoj je Nirnberg slavio sa 1:0 u Kupu Nemačke, dok je prošle sezone u Cvajti u Ingolštatu bilo 1:1. Zanimljivo, na pet poslednjih mečeva Ingolštata rezultat je bio 2:0 (tri pobede i dva poraza).

NEMAČKA 2, PLEJ-AUT – REVANŠ UTAKMICA

Subota

18.15 (3,00) Ingolštat (3,30) Nirnberg (2,40) /prvi meč 0:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

NirnbergIngolštadNemačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara