Nirnberger je anđeo čuvar Nirnberga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 20:18

Dan za pamćenje mladog Nemca

Ako Nirnberg preživi u Cvajti, najzaslužniji za to će biti momak koji je ime kluba ima u prezimenu.

Mladi Fabijan Nirnberger je danas bio Nirnbergov anđeo čuvar. Nemac koji igra u odbrani ili kao zadnji vezni je danas uradio ono što nije njegov posao i doveo devestrostrukog prvaka Nemačke na ivicu opstanka u Cvajti. Sa dva gola u prvom meču plej-ofa je režirao pobedu od 2:0 protiv Ingolštada i obezbedio Nirnbergu veliku prednost pred revanš za četiri dana.

Izabrane vesti

Nirnberg je jedan od najtrofejnijih klubova u istoriji nemačkog fudbala, ali već godinama je ‘jo-jo’ klub koji gravitira između borbe za opstanak u Budnesligi i Cvajte. Ipak, ove sezone se prvi put posle skoro dve i po decenije našao u opasnosti da ispadne i iz Cvajte što bi relano bilo veliko razočarenje za klub takve tradicije. završili su u baražu sa Ingolštadom koji je pre pet godina bio član Bundeslige, ali već drugu sezonu igra u trećeligaškom razredu nemačkog fudbala.

Popualrni Der Klub je večeras u prvom meču baraža uspeo da opravda ulogu favorita i da obezbedi lepu prednost pred revanš u Ingolštatu. Apsolutni junak je bio mladi Nirnberger. Momak koji je ponikao u klubu i u dosadašnjem delu karijere nije dao nijedan gol za prvi tim, večeras je postigao dva!

Prvi u 22. minutu kada je pogodio udarcem po zemlji sa 18 metara, a drugi na isteku prvog poluvremena kada se dobro snašao pred golom Ingolštada.

Nastavio je domaćin da dominira i u drugom poluvremenu, bio bizu trećeg gola u nekoliko navrata i gosti mogu da budu zadovoljni što su ispraćeni kući sa samo dva gola u mreži. Ipak, ako nešto drastično ne promene u svojoj igri pred revanš, mogu da zaborave na snove o Cvajti. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara