Danijele De Rosi (©AFP)
Danijele De Rosi (©AFP)

Ništa ne prodaje kao iskrena ljubav: De Rosi ostaje na klupi Rome u ‘doglednoj budućnosti’

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 10:20

Potvrdile i gazde kluba, Den i Rajan Fridkin

Žoze Murinjo je radio svoje, uvukao se pod kožu navijačima, ali – sve se više čini da ga vreme polako i sigurno gazi. Dolazak Danijelea De Rosija svima je pokazao kako izgleda iskonska privrženost. A i kako se prave rezultati.

Roma je od januarskog povratka nekadašnjeg kapitena, sada u ulozi šefa struke, dobila 11 od 16 utakmica, tri odigrala nerešeno, a samo dve izgubila. Očekivano, gazde Den i Rajan Fridkin nisu imale dilemu kada je trebalo odlučivati o nastavku saradnje.

Izabrane vesti

Posle jučerašnjeg sastanka sa Danijeleom De Rosijem oduševljeni smo što možemo da objavimo da će on ostati šef Rominog stručnog štaba i posle ove sezone i u doglednoj budućnosti” , naveli su američki biznismeni u pismu javnosti.

Imaju oni njuh za ispravan poslovni poduhvat i vrlo dobro znaju da se ništa ne prodaje kao ljubav. A ljubav između De Rosija i Rominih navijača iskrena je i jaka. Braća Fridkin dovoljno su pametna da to prihvate kao kvalitet, a ne kao narušavanje njihovog autoriteta. O De Rosiju zato samo u superlativu.

Za ovog kratkog mandata na mestu šefa struke pozitivan uticaj koje je njegova liderska crta donela u ceo klub je sam ispričao svoju priču. Danijele vodi sa poštovanjem i hrabrošću, dok su njegova snaga i duboko ukorenjena vera u ovaj klub u savršenom skladu sa vrednostima Rome, ovog grada i neponovljivih navijača. Nastavićemo da radimo zajedno najbolje što umemo kako bi isporučili ono što zaslužuju. Presrećni smo što sa Danijeleom gradimo dugoročan projekat”.

Saopštenje se završava uz ono klasično “više detalja u narednim danima” i naravno “Forza Roma”, ali Danijeleova trenerska priča na Olimpiku tek počinje. Dokle će da traje? To niko ne može da zna. Jedino što svi u Romi znaju jeste da nekako – prija. I funkcioniše.

Toliko da su sada svi ubeđeni da Roma nije mogla da napravi bolji izbor posle rastanka sa Murinjom. Posebno ne za platu od 400.000 evra koliko je po slovu starog ugovora imao De Rosi. Istina, uz bogate bonuse u slučaju plasmana u Ligu šampiona.

U Seriji A, Bolonja je četiri boda ispred, a do kraja sezone još šest kola. U Ligi Evrope sledi revanš sa Milanom, na domaćem terenu, uz prednost od 1:0 iz prvog meča. Murinjo im je doneo pehar Lige konferencije, a može li De Rosi da ode korak dalje? Čini se da u klubu veruju da može. Nisu slučajno vest o produžeku saradnje objavili baš pred drugi meč sa Rosonerima.


tagovi

Danijele De RosiRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara