Ivan Ilić (Foto: AFP)
Ivan Ilić (Foto: AFP)

Ništa od Torina, Ivan Ilić sve bliži povratku u Veronu: Sitiju se smeši 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 16:57

Mladi srpski fudbaler se neće zadržavati u Mančester Sitiju, Verona spremila rekordan novac

Zablistao je Ivan Ilić u dresu Verone, za koju je minule sezone nastupao kao pozajmljeni fudbaler Mančester Sitija. Kako stoje stvari, bivši fudbaler Crvene zvezde će se vratiti na Bentegodi, ali ovoga puta je italijanski klub spreman i da otkupi njegov ugovor od engleskog šampiona.

Sjajne role pod palicom Ivana Jurića obezbedile su talentovanom vezisti i poziv Dragana Stojkovića u seniorsku reprezentaciju Srbije. Na 30 nastupa u dresu Verone je upisao tri pogotka, skrenuo je pažnju brojnih klubova, posebno u Italiji, gde se očekuje da će nastaviti karijeru.

Izabrane vesti

Pojavilo se i interesovanje Torina, koji je ovog leta preuzeo upravo Jurić, ali Bikovi su po svemu sudeći odustali od srpskog fudbalera. Dogovorili su dolazak Marka Pjace iz Juventusa na pozajmicu sa pravom otkupa za 7.000.000 evra i okreću se drugim metama. Verona je nastavila da pregovara sa Građanima, a prema poslednjim informacijama sa Apenina, blizu je postizanja dogovora sa engleskim klubom.

Igrao je minule sezone Ilić na pozajmici na Bentegodiju, pominjalo se da će Verona zbog finansijskih problema ponovo pokušati da potpiše kratkoročnu saradnju sa mladim fudbalerom, ali izgleda da su u upravi promenili ploču. Spremni su da otkupe ugovor talentovanog veziste, dok bi Siti na ime obeštećenja trebalo da zaradi oko 8.000.000 evra. Tako će momak koji je ponikao u Zvezdi postati najskuplje plaćeni igrač Verone svih vremena, dosad je ovaj klub najviše izdvojio za golmana Marijuša Stepinskog, koji je Kjevu pre dve godine plaćen 5.500.000 evra.

Novi trener ekipe Euzebio Di Frančesko će tako dobiti veliko pojačanje u veznom redu, dok je meta za ojačavanje napada fudbaler minhneskog Bajerna Džošua Zirkzi.

Holanđanin je minulu sezonu proveo na pozajmici u Parmi, nije se sjajno pokazao, ali je jasno da poseduje veliki potencijal. Veliko je interesovanje za njegove usluge, a Verona se nada da bi mogla da ga dovede na pozajmicu.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Ivan IlićVeronaMančester SitiTorinoIvan JurićMarko Pjaca

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara