Nisu Portugalci samo Rikardinjo, ali Rusi su pokradeni u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.18. | 19:53

U Zbornaji kipte zbog očiglednih sudijskih grešaka na njihovu štetu, ali su Portugalci pokazali da su veliki tim i bez Rikardinjove magije - 3:2

Mnogo bure, ali i odličnog futsala u prvom polufinalu Evropskog prvenstva u Sloveniji. U veliko finale ide Portugalija, koja je pobedom nad Rusijom (3:2) obezbedila drugo finale u svojoj istoriji, ali će se o sudijskim odlukama na štetu Zbornaje i te kako pričati ove večeri. Rusi su u finišu utakmice ozbiljno oštećeni, sudije nisu sudile čist faul nad Robinjom, koji bi značio i udarac iz najstrože kazne, a previdele su i da je golman Portugalije Andre Souza igrao rukom van kaznenog prostora, posle čega je Bruno Koeljo udarcem preko celog terena rešio pitanje pobednika.

Ipak, Portugalci na sudije odluke nisu imali nikakav uticaj, sjajno su preokrenuli rano vođstvo Rusije i pokazali da su veliki tim i bez Rikardinjove magije, tako da je njihov plasman u finale, prvi put još od 2010. godine, apsolutno zaslužen.

Izabrane vesti

Ruska odbrane je delovala granitno u prvom poluvremenu. A upravo iz tog presinga i odlične postavke na terenu i Eder Lima je postigao svoj prvi pogodak na utakmici. Rikardinjo je bio pod ključem čitav meč, a Portugalci nemoćni sve do deset minuta pre kraja utakmica. Iznenadnu grešku Rusa iskoristio je Andre Koeljo i doneo svom timu toliko željeno izjednačenje.

Kao što uvek biva u ovakvim slučajevima, psihologija je u Stožicama odredila dalji tok utakmice. Rusi su pali na fizičkom planu, a četiri minuta pre kraja Koeljo je ponovo ispušten iz vida. Usledio je projektil za potpuni preokret.

Rusi su krenuli na sve ili ništa, Portugalci su imali pet penala, sudije su morale da sude i šesti, sve su previdele, a to je iskoristio Bruno Koeljo. Eder Lima je drugim golom 45 sekundi pre kraja utakmice vratio nadu svom timu, ali je bilo prekasno za potpuni preokret.

Da li će Portugalci baš kao i 2010. u Mađarskoj na megdan aktuelnom šampionu Evrope Španiji biće jasno nakon drugog polufinala, gde će Crvena furija na megdan Kazahstanu.

POLUFINALE:

Rusija – Portugalija 2:3 (1:0)
/Lima 4, 40 – A. Koeljo 31, 36, B. Koeljo 40/

21.00 (5,40) Kazahstan (4,80) Španija (1,45)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

RikardinjoEP u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara