Odion Igalo (Foto: Reuters)
Odion Igalo (Foto: Reuters)

Njukasl vidi spas u Odionu Igalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 22:33

Nigerijac na listi želja kluba sa Sent Džejms Parka pred zimski prelazni rok

Već par meseci Njukasl važi za klub sa najbogatijim vlasnicima u Premijer ligi. Januarski prelazni rok je prva prilika da se vidi njihova platežna moć. Mogle bi Svrake da naprave pometnju na tržištu, mada neće stvari ići kao po loju. Igrači vrhunskog kalibra za koje je klub sa Sent Džejms Parka pokazao interesovanje zabrinuti su zbog činjenice da je tim pretposlednji na tabeli Premijer lige. Uprava će morati pametno i brzo da dela kako bi skrojila ekipu sposobnu da opstane u ligi, pa bi u januaru konkurenciju u napadu mogao da pojača iskusan i pristupačan fudbaler - bivši centarfor Votforda i Njukasla Odion Igalo.

Nigerijac je pažnju na sebe skrenuo igrama u dresu Votforda. Najpre je sa 20 golova pomogao ekipi da se domogne najvišeg ranga, a onda u debitantskoj sezoni u najjačoj konkurenciji postigao 15. Unovičio je dobre igre i u januaru 2017. godine otišao u Kinu. Igrao je u najmnogoljudnijoj zemlji sveta do zimskog prelaznog roka u sezoni 2019/20, kada je na njegovu adresu stigao poziv Mančester junajteda. Na Old Trafordu je bio rezervna opcija, upisao 23 nastupa u svim takmičenjima i postigao pet pogodaka. Minulog februara, po isteku saradnje sa Đavolima, otisnuo se put Saudijske Arabije, gde i danas brani boje Al Šababa i prvi je strelac lige sa devet golova.

Izabrane vesti

Kako saznaje Skaj Sports, klub iz Rijada ga je i zvanično obavestio o interesovanju Njukasla, a Igalo je istakao da bi ponudu sa Sent Džejms Parka ozbiljno razmotrio. Ugovorom je za Al Šabab vezan do leta 2023. godine, ali čini se da mu klub u slučaju ponude iz Engleske ne bi stajao na putu.

Tako bi Igalo mogao da bude vrlo interesantno prelazno rešenje za Svrake. Dokazao je u Junajtedu da i dalje može da igra na vrhunskom nivou, ali pod uslovom da se na pravilan način koristi. Ne bi mogao da bude glavna uzdanica Edija Haua, ali bi predstavljao vrlo dobru alternativu za Kaluma Vilsona, koji je pokazao da ima kvalitet i kada je zdrav praktično konkuriše i za mesto u reprezentaciji Engleske. Dolazak Nigerijca bi skinuo deo tereta sa njega, Hau bi dobio još jednu opciju, što je posebno bitno u doba pandemije.

Jasno, moraće Njukasl da pojača i ostale linije tima, a engleski mediji uveliko spekulišu da je zainteresovan za vihorno krilo Barselone Osmana Dembelea, kao i velškog štopera iz redova Totenhema Džoa Rodona. Ranije su se u vezu sa klubom dovodili i igrači poput Džejmsa Tarkovskog iz Barnlija i Arona Remzija iz Juventusa, kojima važeći ugovori ističu na kraju sezone.


tagovi

Odion IgaloNjukaslZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara