Kolo Muani i Ašraf Hakimi (Reuters)
Kolo Muani i Ašraf Hakimi (Reuters)

Njukaslovi šamari razbudili PSŽ: Ren potučen i bez Embapeovog doprinosa

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 22:41

Vitinja, Hakimi i Kolo Muani pogađali za Parižane kojima lider Monako beži dva boda

Sramota kakvu je Pari Sen Žermen doživeo sredinom nedelje na Njukaslovom Sent Džejmsis parku nije zadesila Svece više od četiri godine, još otkako ga je Lil u Ligi jedan potukao sa 5:1. Izgleda da su četiri Njukaslova šamara u Ligi šampiona (4:1) prodrmala i razbudila šampiona francuske koji je četiri dana kasnije izvojevao značajnu pobedu na domaćoj sceni. Rival ekipi Luisa Enrikea u 8. kolu domaćeg prvenstva bio je Ren, a Parižani su s istekom pola sata igre uspostavili rezultatsku kontrolu koju do kraja nisu ispuštali - 1:3.

Na tri od poslednja četiri meča sa Renom, Pari Sen Žermen je morao da čestita protivniku, ekipi koja je od sredine marta 2021. godine kada ju je preuzeo Bruno Ženesio slovi za jedan od najubitačnijih napada evropskog fudbala. Sa 115 golova, od Rena su u istom periodu bili moćniji samo Mančester Siti (133), Bajern (131) i Borusija (124), ali velikan iz prestonice nije osetio napadačku moć tima iz Bretanje na svojoj koži.

Izabrane vesti

Jeste domaćin 14 puta šutirao ka golu Đanluiđija Donarume, ali istinskih gol šansi gotovo da nije ni bilo. Osim one iz 56. minuta kada je Ludovik Bla spakovao pogodak Aminu Gviriju. Međutim, nakon što je Gviri prepolovio zastatak svog tima na 2:1, prekratko je tinjala nada domaćina, jer je samo par desetina sekundi kasnije Kolo Muani majstorski reagovao na drugoj strani terena vrativši Parižanima prednost od dva gola.

Šampion je do pobede došao bez konkretnog učinka Kilijana Embapea. Daleko od toga da kapiten Francuske nije bio raspoložen... Ulazio je u šanse, naročito u finišu utakmice, delom zbog sopstvene nepreciznosti, delom zbog intervencija Stiva Mandande ostao je na brojci od sedam pogodaka, dovoljnoj da gospodari čelom liste strelaca. Da je u 55. minutu Gonzalo Ramos bio konkretniji u završnici, imao bi Embape i asistenciju. Ovako, nije ugravirao ime u jednu od dve najznačajnije statističke kategorije.

Tamo su se našli Vitinja i Ašraf Hakimi. Portugalski vezista posle prelepo savijene lopte u dalji ugao. Tekao je tada 32. minut, a samo četiri kasnije Hakimi i Voren Zair Emeri su sjajno iskomunicirali pogledom, te je Marokanac lako šmugnuo odbrani domaćina neposredno pre egzekucije. Trećim prvenstvenim golom profilisao se kao drugi strelac ekipe u Ligi 1, što samo svedoči o tome da golgeterski gledano, Embapeu nedostaje upečatljivija podrška.

Posle nule sa Klermonom i debakla od Njukasla, Pari Sen Žermen je popio tabletu za smirenje uoči reprezentativne pauze. Važan momenat iz ugla Luisa Garsije i njegovih pulena jer ih za dve nedelje čeka Strazbur kao uvertira za izuzetno važno domaćinstvo Milanu u 3. kolu grupne faze Lige šampiona.

FRANCUSKA 1 – 8. KOLO

Petak

Strazbur - Nant 1:2 (0:0)

/Dijon 90+1 - Koko 50, Mutusami 58/

Subota

Mec - Nica 0:1 (0:1)

/Boudi 14/

Rems - Monako 1:3 (0:1)

/Teuma 58 pen - Jakobs 42, Balogun 46, Ben Jeder 49/

Nedelja

Olimpik Marselj - Avr 3:0 (2:0)

/Sangante 18, Obamejan 21, Sar 84/

Brest – Tuluz 0:1 (0:1)

/Magri 27/

Lion – Lorijan 3:3 (3:1)

/Nuama 21, Lakazet 22, 41 pen – Krupi 16, 54, Jongva 79/

Monpelje – Klermon 4:2 (2:2)

/Al Tamari 16, 76, Savanije 31 pen, 48 pen – Manjin 26, Konate 45/, prekinuto u nadoknadi

Lans - Lil 1:1 (0:1)

/Mačado 70 - Andre 45+2/

Ren - Pari Sen Žermen 1:3 (0:2)

/Gviri 56 - Vitinja 32, Hakimi 36, Kolo Muani 58/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenRandal Kolo MuaniAšraf HakimiVitinja

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara