Park prinčeva (©AFP)
Park prinčeva (©AFP)

Nova pravila u Parizu: Pritisak na otpisane oduzimanjem mesta u svlačionici, parkinga...

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 00:38

Luis Kampos strog od prvog dana

Napravio je Luis Kampos od Monaka i Lila šampionske ekipe dovođenjem sjajnih igrača u klub, ali Pari Sen Žermen to već jeste u Francuskoj, pa se očekuje iskorak. Zbog Lige šampiona je, uostalom, Portugalac i doveden na Park prinčeva.

I čini se da od prvog dana želi da zavede red među fudbalerima i uspostavi poštovanje hijerarhije umesto dubine džepa.

Izabrane vesti

Predsednik Naser Al Kelaifi već je najavio promene u odnosu sa igračima i strožija pravila, a Luis Kampos je tu da ih sprovede. Novi savetnik izgleda ima sistem po kom zavodi red u svlačionici i koji se neće dopasti svima.

Na Portugalčev način rada, igrače Pari Sen Žermena upozorio je Žulijan Palmijeri, levi bek koji je svojevremeno sarađivao sa Kamposom u Lilu. Iz kog je oteran po njegovom dolasku.

"U Parizu će s igračima uraditi isto što je i nama. Oni koji nisu poželjni biće odstranjeni iz grupe, moraće da se presvlače u drugoj svlačionici, oduzeće im parking mesta. Učiniće sve da ih natera da odu što je brže moguće. Ako ne postoji ponuda, pokušaće da nađu način za sporazumni prekid saradnje", ispričao je Palmijeri za Parizijen.

Videćemo kako će Kamposu ići zavođenje discipline među bogatim zvezdama pariskog kluba, ali podrška rukovodstva trebalo bi da mu olakša posao. Al Kelaifi je već pričao da ne želi igrače koji su tu samo zbog novca i ne osećaju klub na način na koji bi trebalo, odnosno nisu dovoljno posvećeni i spremni da pružaju maksimum u kontinuitetu i na treninzima i na utakmicama. Između redova poručio je Nejmaru da više nije potreban, mada će Brazilcu 1. jula automatski biti produžen na još godinu dana.

Nejmarova ogromna plata od 30.000.000 evra po sezoni jeste problem, ali sjajni tehničar ume da rešava utakmice i pomaže ekipi da pobeđuje, pa ako bi to radio češće nego inače, a ređe bio povređivan i odsutan na rehabilitacijama u domovini, sigurno je da u Parizu ne bi imali ništa protiv da ostane.

Za razliku od njega, Levin Kurzava koji je tokom pandemije korone produžio ugovor do 2024. iako na njega nisu računali ni Tomas Tuhel ni Maurisio Poketino, izvesno će ostati bez parking mesta rezervisanog za prvotimce i drugih povlastica, a to verovatno čeka i Kejlora Navasa i Maura Ikardija. Možda čak i Serhija Ramosa, jer se bivši kapiten Reala prošle sezone više nalazio u ambulanti nego na terenu i već su se mogle pročitati vesti da na Parku prinčeva nisu oduševljeni Špancem, te bi mogao ovog leta da promeni klub.


tagovi

Pari Sen ŽermenLuis Kampos

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara