Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Nove Ronaldove zapaljive izjave: Glejzerove nije briga za Junajted, već za novac koji izvlače

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.11.22. | 11:13

“Dešavaju se neke stvari koje sprečavaju klub da bude top nivo kao Mančester Siti, Liverpul ili čak Arsenal sada“, kaže Portugalac

Ne smiruju se strasti posle senzacionalnog intervjua Kristijana Ronalda u kojem je otvorio dušu i rešio da bez dlake na jeziku govori o temama koje su uzdrmale fudbalsku planetu. Zbog prvog dela razgovora sa novinarom Pirsom Morganom već mu je zaprećena milionska kazna, jer je otvoreno govorio da ne poštuje Erika Ten Haga i da je nezadovoljan u Mančester junajtedu, zbog čega se danima samo govori o tome kakva sudbina čeka portugalskog asa.

U iščekivanju drugog i trećeg dela intervjua, svetlost dana ugledao je kraći isečak u kojem je Ronaldo udario na porodicu Glejzer. Nije nikakva tajna da su navijači besni na ono što godinama rade Glejzerovi, zbog čega je prošle sezone bilo žestokih protesta na ulicama Mančestera i upada na stadion, sa željom da vlasnike kluba oteraju. Na stranu navijača stao je i Ronaldo koji upire prstom u američku porodicu optužbama da joj nije stalo do kluba, već do novca koji iz njega izvlače...

Izabrane vesti

“Vlasnici kluba, Glejzerovi, ne brinu za klub uopšte. Ne u smislu profesionalnog sporta. Mančester junajted je za njih marketinški klub i oni izvlače novac od marketinga. Ostalo ih suštinski ne zanima“, rekao je Ronaldo.

Upitan da li je od povratka na Old Traford razgovarao sa Glejzerovima, Kristijano je kao iz topa odgovorio:

“Ne“, a zatim nastavio:

“Navijači su u pravu i treba da znaju istinu. Treba da znaju da igrači žele najbolje klubu, tako i ja želim najbolje Junajtedu. Zato sam se vratio u Mančester junajted, zato volim klub. Dešavaju se neke stvari koje sprečavaju klub da bude top nivo kao Mančester Siti, Liverpul ili čak Arsenal sada. Komplikovano je, teško je, zamršeno. Po mom mišljenju, biće jako teško za Junajted da dođe na top nivo u naredne dve-tri godine“.

Ronaldo se sada priprema sa reprezentacijom Portugalije za Mundijal u Kataru. Pored izjava, javnost se sada najviše bavi video snimkom iz trening centra nacionalnog tima, odnosno kako je Bruno Fernandes pozdravio klupskog kolegu. Hladno rukovanje, sa Brunovim oklevanjem da uopšte pruži ruku dok je Ronaldo čekao. Videlo se da je Kristijano ostao u šoku kada se Bruno okrenuo i zatim bratski izgrlio sa drugim saigračima.

Ovaj snimak samo je dodao ulje na vatru pričama da je svlačionica zamrzela Kristijana posle izjava koje su već osvanule u javnost i da ga više ne žele u timu. To je navodno bila i poruka Erika Ten Haga nadređenima na vrhu kluba. Holandski stručnjak je navodno odložio odmor sa porodicom kako bi se bavio najnovijom krizom u klubu i sprečio dalje urušavanje kluba i atmosfere.

Dok se sve to dešava na Old Trafordu, Ronaldo je u ponedeljak uveče postavio fotografiju sa treninga Portugalije uz jasnu poruku:

“Totalni i apsolutni fokus na rad u reprezentaciji. Svi smo ujedinjeni ka istom cilju – da ispunimo san portugalskog naroda“.

Tek će se govoriti o Ronaldovim rečima...



tagovi

Džoel GlejzerAvram GlejzerMančester JunajtedKristijano RonaldoKatar2022Bruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara