©Reuters
©Reuters

Novi šamar za Hajduk: Livaji poništen gol za pobedu, Varaždin se odbranio sa igračem manje

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 17:28

Bez pobednika pred 10.290 gledalaca na Gradskom stadionu u Varaždinu - 1:1

Hajduk je ponovo kiksnuo i na kocku stavio šampionske ambicije i sezonu koja je konačno izgledala kao ona u kojoj će se Poljud konačno radovati šampionskoj tituli nakon 19 godina pauze. Ipak, ekipa Mislava Karoglana se saplela u Varaždinu, gde je imala igrača više od 52. minuta, uspela da izjednači, ali ne i da dođe do pobedonosnog pogotka u završnici meča - 1:1 (0:1).

Gosti iz Splita su najbliži pobedonosnom golu bili u 78. minutu, kada se tresla mreža Olivera Zelenike, ali je pogodak Marka Livaje poništen zbog ofsajda nakon gledanja VAR snimka.

Izabrane vesti

Hajduk ne samo da je ugrozio svoj status u bori za lidersku poziciju sa Rijekom, koja ima bod više i utakmicu manje, nego bi mogao da padne i na treće mesto iza Dinama, koji zaostaje pet bodova za najvećim rivalom, ali ima dve utakmice manje. Modri sutra igraju upravo sa Rijekom na Maksimiru od 15 časova.

Samo minut pre pogotka Leon Belcara (40. minut) Brekalo je imao veliku šansu, ali je Zelenika sjajno odbranio. Već u sledećem napadu, posle izgubljene lopte Livaje Drožđek je otvorio brz kontranapad, a sve to ispratio Belcar i sa 12-13 metara pogodio sam ugao gostujućeg gola.

Marko Dabro, koji je imao nekoliko solidnih prilika u prvom poluvremenu, zaradio je drugu javnu opomenu pošto je laktom zakačio Šarliju, pa je za njega meč bio završen na samom startu drugog dela igre.

Hajduk je krenuo svim silama u napad i konačno stigao do izjednačenja u 61. minutu. Niko Sigur je 'zategao' levicu i sa ivice kaznenog prostora pogodio rašlje dotad nesavladivog Zelenike.

Delovalo je da će pola sata biti sasvim dovoljno, brojčano nadmoćnim Splićanima da dođu do toliko željenih bodova i sutrašnji derbi na Maksimiru dočekaju kao spokojni lider hrvatskog prvenstva, ali se to nije dogodilo.

Gosti su nadoknadi imali nekoliko solidnih pokušaja, ali ne i stopostotnu šansu koja bi mogla da utiče na promenu rezultata, pa je domaćin pred 10.290 gledalaca slavio veliki bod.



tagovi

VaraždinHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara