Za početak, dva štopera, dva napadača i jedan vezista, plus momci iz podmlatka
Novi spisak otišao u UEFA: Partizan prijavio još 11 igrača
"Crno-beli na treningu u Zemunelu"

U kancelariju UEFA u Nionu Partizan je prosledio dodatni spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog leta.  U odnosu na A listu, na kojoj se našao 21 fudbaler, kadar crno-belih je proširen za još 11 imena.

U pitanju su momci sa takozvane B liste, koja se formira ispunjavanjem dva uslova: da su rođeni pole 1. januara 1996. godine i da su ponikli u klubu. Na taj način mesto na njoj obezbedili su štoperi Strahinja Bošnjak (18) i Svetozar Marković (17), pozajmljeni povratnik iz Čelsija Danilo Pantić (20) i napadači Đorđe Jovanović (18) i Dušan Vlahović (17), ostavljen na pozajmici iz Fiorentine.

Osim tih pet, Parni valjak je za takmičenje u kvalifikacijama stavio i šestoricu fudbalera na takozvanu rezervnu listu. To su, takođe, talenti iz podmlatka: golman Jovan Trnić (20), defanzivci Nemanja Vještica i Zlatah Šehović (16), vezisti Armin Đerlek (17) i Jovan Nišić (19), kao i napadač Jovan Kokir (17). Oni imaju pravo da „uskoče“ u ekipu u bilo kom trenutku, odnosno da bez procuduralnih smetnju budu u konkurenciji za sastav, iako, trenutno, niko od njih ne trenira sa prvim timom.

Armin Đerlek i Strahinja BošnjakPodsetimo, za dvomeč drugog eliminacionog kola, protiv Budućnosti, Paritzan je prijavio 21 igrača na A listu. Ima pravo da na nju dopiše još četvoricu, a očekuje se da jedno od tih preostalih mesta popuni dugo čekani novajlija Sjeduba Suma.

Ima nagoveštaja da će se papirilogija na relaciji Bratislava - Beograd uskoro završiti i da će kreativni vezista Slovana napokon postati član srpskog prvaka. U tom slučaju bio bi prijavljen za projektovani dvomeč sa Olimpijakosom u trećem kolu kvalifikacija.

(FOTO: Star sport)

×