Obrnuti igricu s jednim životom - kad udari 300.000 na 80.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.11.18. | 10:26

Milan Pavkov na Virdžila van Dajka

Nije uvek bilo lako, ali ovih dana život Milana Pavkova podseća na neke od junaka iz video-igrica. Znate one stare, što smo ih po aparatima igrali u mračnim i neprovetrenim prostorijama? Ideš redom, preskačeš prepreke, tabaš dušmane sve dok ne dođe vreme da pređeš nivo. A na tom putu čeka te – kraljica. Tako smo ih zvali. Sve te glavne zloće. Nismo nikad ni razmišljali zašto baš kraljica?

U ovom slučaju mogli bismo da izvučemo nekakvu simboliku, jer Virdžil van Dajk zaista jeste deo fudbalske aristokratije. Snažan i moćan, pa nekad pomisliš da može rivalu glavu da otkine. A opet elegantan u pokretu, školovan na najboljim terenima. I nije nikakva Liverpulova greška ta cena od 75.000.000 funti iliti preračunato u evre tačno 78.800.000 evra po tadašnjem kursu.

Izabrane vesti

E baš takav igrač, pravi kralj štopera, čeka Milana Pavkova na kraju nivoa koji 24-godišnji sidraš iz Novog Sada verovatno nije ni sanjao. Pa i kada je za svega 300.000 evra, dakle jedno 250 puta manje para no što je koštao Van Dajk, zadužio opremu Crvene zvezde Pavkova su pratili skeptični komentari, osporavanja, podsmesi…

Šest ligaških minuta u prvoj polusezoni. I posle minut protiv Florijane. Nekako neprimetno je prostrujala vest da ga je Zvezda poslala na pozajmicu u Niš. U isto vreme, Liverpul nudi desetine miliona za Van Dajka, Sautempton besni zbog toga što su Redsi tako navalentni. Prekida pregovore, cela fudbalska planeta bruji o tome. Tek šest meseci kasnije Holanđanin postaje najskuplji defanzivac u istoriji fudbala. Na sajtu MOZZART Sporta 27 komentara čitalaca. Kad je Pavkov odlazio iz Zvezde ispratila su ga samo tri. Podrugljiva naravno.

Ništa čudno. Njihove životne priče sasvim su drugačije. Ista je samo visina od 193 centimetara. Kad je Pavkov bio u Čelarevu, Van Dajk je terao loptu u Seltiku. Kad je Pavkov sa Radničkim jurio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, Van Dajk se pripremao za veliko finale Lige šampiona protiv Reala.

I onda prst sudbine, šta li je, spojio ih je u jednoj tački. Baš danas. Na Marakani. Pred 50.000 ljudi. Nije ni to slučajnost. Pre će biti predan rad i upornost.

Milan Pavkov protiv Virdžila van Dajka. Na Enfildu je Holanđanin dobio svaki vazdušni duel sa crveno-belima. Sada ima parnjaka da mu se suprotstavi u skoku. U odsustvu tehnički potkovanijeg Ričmonda Boaćija šansa za sirovu snagu Milana Pavkova.

Kost u kost. Pa ako i tu prepreku prođe moći ćemo da kažemo da je Pavkov obrnuo igricu.

(FOTO: Star Sport, Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara