Paketa (AFP)
Paketa (AFP)

Očekivano, normalno i prirodno: Paketa kupio kartu i poslao Brazil na Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 03:32

Prekinut niz Kolumbije od tri utakmice zaredom bez pogodaka - 1:0

Brazil je overio vizu i plasman na Svetsko prvenstvo koje će se igrati u Kataru.

Selesao je tamo gde svakako pripada. I niko nije ni sumnjao u plasman Titeovog sastava. Samo je bilo pitanje momenta, a on je došao protiv tvrde Kolumbije. Slomili su Brazilci nekako Kafeterose i trijumfom od 1:0 (0:0) uspeli u nameri. Logično, nekako fudbalski prirodno. Normalno je da će Brazil da igra na Svetskom prvenstvu, pa se suštinski samo čekalo kada će se to ozvaničiti.

Izabrane vesti

Nejmar je u 72. minutu proigrao Lukasa Paketu, a ovaj desnom nogom iz šesnaesterca uspeo da savlada Ospinu i da tako nekako probije bedem koji su gosti postavili.

Kolumbija u ovim kvalifikacijama igrala vrlo često 0:0. Kafeterosi su vezali čak tri utakmice na kojima nije viđen nijedan pogodak, ali Selesao je kod kuće nije uspeo da promeni tu tradiciju. Jedva, ali je uspeo.

Ipak je to Brazil. I mesto mu je na Mundijalu, nikako drugačije.

 


Brazil je u prvom poluvremenu stvarao šanse. Jednu od prvih Danilo nije iskoristio kada je pogodio desnu stativu, bio je u 36. minutu Selesao blizu pobede. Blizu stative prohujao je i šut Markinjosa kada je posle kornera šutirao glavom. Kolumbija je najbliža golu u prvom delu igre bila u 39. minutu kada je Dijaz neprecizno šutirao.

U nastavku je Brazil krenuo sa ofanzivnijom igrom, selektor Tite je bacio karte na napad i Selesao je krenuo sa atacima. Kolumbija se branila tako što je žargonski rečeno „parkirala autobus“ ispred svog gola i mirisalo je na novu utakmicu Kafeterosa bez pogodaka. Bila bi to rekordna četvrta u nizu. Ali...

Onda se dogodio Paketa i spakovao Brazil tamo gde pripada. Poslao ga je na Svetsko prvenstvo.

Nekima je privukao pažnju i detalj iz 9. minuta kada je Nejmar prilično grubo prigovorio sudiji Tobaru Vargasu, bilo je i fizičkog kontakta, ali je prošao nekažnjeno.

Posle Nemačke i Danske i Brazil je bukirao kartu za Katar. Brazil drži pet trofeja prvaka sveta. U Kataru će juriti šestu.

Sinonim za fudbal.

U poslednjem meču dana Peru je dočekao Boliviju i rutinski je ispratio kući sa tri gola u mreži - 3:0 (3:0).

Sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Lapadula je otvorio račun pogotkom u 9. minutu, a onda su se na to nadovezali Kueva u 31. i Pena u 39.

Sa ovom pobedom Peruanci su zadržali kakve-takve šanse da mogu da se domognu barem pete pozicije. Sada imaju 14 bodova posle 13 odigranih utakmica. Osvežavajuće će im doći ovaj trijumf posle dva vezana poraza.

Urugvaj je na 16 sa utakmicom manje, dok je Kolumbija ostala na 16 posle poraza od Brazila.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 13. KOLO

Četvrtak

Ekvador – Venecuela 1:0 (1:0)

/Hinkapi 41/

Paragvaj - Čile 0:1 (0:0)

/Silva 56ag/

Petak

Brazil - Kolumbija 1:0 (0:0)

/Paketa 72/

Peru - Bolivija 3:0 (3:0)

/Lapadula 9, Kueva 31, Pena 39/

23.55: (3,45) Urugvaj (3,10) Argentina (2,40)

***kvote su podložne promenama

 



tagovi

Lukas PaketaNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara