Udarac Čea Adamsa (Reuters)
Udarac Čea Adamsa (Reuters)

Od ivice ambisa do osmine finala FA Kupa: Četiri meseca Sautemptonove nedodirljivosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 22:58

Nakon što je Armstrong golom u 89. minutu spasao Svece i izborio im ponovljeni meč sa Votfordom, Sautempton je u narednih 90 i kusur minuta rutinski odradio posao

Tako to biva u Kup takmičenjima kada dozvolite protivniku da se izvuče. Pre nešto više od nedelju dana Votford je na Vikaridž roudu imao Sautempton i osminu FA Kupa u šaci i pretio je da Svecima sruši seriju nepobedivosti od preko 20 utakmica. Ipak, u 89. minutu pojavio se Sjtuart Armstrong i doneo svom timu izjednačenje i ponovljenu utakmicu sa Votfordom, ovoga puta na Sent Merisu. A novu šansu ekipa sa juga Engleske ne samo da je iskoristila, već je rutinirala nemoćne Stršljenove - 3:0.

Dakle, od ivice ambisa krajem januara do proslave plasmana među najboljih 16 u prvoj nedelji februara. Nestvarna četiri meseca iza sebe ima Sautempton koji nije izgubio utakmicu od 30. septembra. Od poraza na Riversajdu od Midlzbroa, vezao je tim Rasela Martina 24 utakmice u kojih je stalo 17 trijumfa i sedam remija.

Izabrane vesti

Večeras je, nakon prvog poluvremena u egalu, domaći tim nagazio papučicu za gas i samleo protivnika u narednih 45 minuta. Dominirali su Sveci u posedu (71 odsto u drugom delu), a kao heroji, osim naravno Armstronga u prvom meču, iskristalisali su se Seku Mara i Če Adamas. Adams je namestio svom saborcu iz špica napada golove u 52. i 58. minutu, a onda petnaestak minuta pre kraja i sam zapečatio sudbinu gostiju.

Za razliku od prvog, u drugom delu utakmice pojavio se neki drugačiji Votford, potpuno bezidejan, plašljiv, nesnađen... I uputio je samo jedan udarac ka golu, ne i u okvir. Dakle, ubedljiv poraz bio je nezibežan.

Istovremeno je do plasmana u osminu finala došao i Koventri, autoritativnim izdanjem protiv Šefild Venzdeja. Arhitekta trijumfa rezultatom 4:1 bio je Kalum O'Her koji je namestio prvi i postigao naredna dva gola za domaćina.

ENGLESKA, FA KUP, 1/16 FINALA

Koventri - Šefild Venzdej 4:1 (1:1)

/Palmer 3, O'Her 50, 56, Rajt 58 - Kadamarteri 10/

Plimut - Lids (u toku)

Sautempton - Votford 3:0 (0:0)

/Mara 52, 58, Adams 76/


tagovi

FA kupSautemptonvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara