Logo Palerma na fudbalskoj lopti (©Reuters)
Logo Palerma na fudbalskoj lopti (©Reuters)

Odavno nema starog Palerma, naslednik uskoro postaje filijala Mančester Sitija i cilja povratak u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 19:59

Stiže vest iz Italije

Palermo kakav pamte fudbalski romantici i za koji su se mnogi svojevremeno vezali više ne postoji. Tačnije, klub kojim je godinama rukovodio kontroverzni biznismen Mauricio Zamparini ugasio se 2019. godine zbog nagomilanih dugova pošto njegov sin Andrea nije uspeo da postigne sporazum o "prebijanju" istih ponudivši 10.000.000 evra, što je procenjeno kao nedovoljno. Samo nekoliko dana kasnije nastao je “feniks” iliti naslednik koji je preuzeo grb, dom na stadionu Renco Barbera i naziv simpatičnog kluba sa Sicilije.

Danas se Palermo takmiči u Seriji C, trećem rangu takmičenja u piramidi italijanskog klupskog fudbala, dok sa klupe diriguje Silvio Baldini. Odavno je Palermo koji je stvorio fudbalske asove poput Luke Tonija, Edinsona Kavanija, Paula Dibale, Havijera Pastorea, Andree Belotija, Andree Barzaljija, Josipa Iličića i ostalih izgubio prepoznatljivi šarm, zbog čega i ne čudi što će ova verzija kluba sve izvesnije postati filijala Mančester Sitija u pokušaju da pronađe svoje mesto pod fudbalskim suncem.

Izabrane vesti

Nedelja, 16.00: (1,65) Peskara (3,60) Kararese (5,10)

Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio donosi nastavak priče od pre dve sedmice, da Siti Grupa pod vlasništvom šeika Mansura bin Zajeda Al Nahjana sada već intenzivno pregovara o kupovini Rosanera, a cela priča je blizu završne faze.

Siti Grupa je za Palermo zainteresovana bez obzira na rezultat u ovoj sezoni, gde trenutno igra plej-of za plasman u viši rang. Svakako se ljudi u ovom konzorcijumu nadaju da bi Palermo već narednu sezonu mogao da započne u Seriji B sa ambicijom da se što pre plasira u najviši rang! Za arapske milijardere ova transakcija biće prava sitnica jer se spekuliše o ceni od 10.000.000 evra.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Podsetimo, vlasnici Mančester Sitija u svom vlasništvu imaju još Njujork Siti (SAD), Melburn Siti (Australija), Jokohama Marinos (Japan), Montevideo Siti (Urugvaj), Đironu (Španija), Sičuan (Kina), Mumbaj Siti (Indija), Lomel (Belgija) i Trou (Francuska). Bilo je govora i o akviziciji NAC Brede čemu su se navijači tog kluba strogo usprotivili, dok bi Palermo bio samo još jedna ekipa u sve većem Sitijevom društvu.

Palermo bi postao sedmi klub iz Serije C u vlasništvu stranaca. Zasad su to Triestina, Padova, Sijena, Ćezena, Pistojeze i Ankona-Matelika.



tagovi

PalermoŠeik Mansur bin Zajed Al NahjanŠeik Mansur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara