©FSS
©FSS

Odbrana uništila Srbiju: Kada primiš devet golova za 270 minuta, onda na Mundijalitu nemaš šta da tražiš

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.06.22. | 21:53

Selekcija Aleksandra Jovića potpuno podbacila u defanzivnom prekidu, primivši gotovo tri identična gola posle kornera, pa je takmičenje okončala na poslednjem mestu grupe B - 2:3

Ništa od polufinala Evropskog prvenstva - tamo su otišli Engleska i Izrael, ali ništa ni od baraža za Mudijalito u Indoneziji - tamo odlazi Austrija. Omladinska reprezentacija Srbije u okršaj trećeg kola grupe B Evropskog prvenstva ušla je sa nadom da bi u slučaju ubedljive pobede mogla da dođe i do polufinala turnira u Slovačkoj, dok bi utešnu nagradu predstavljalo osvajanje trećeg mesta i ostanak u igri za Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, ali od toga neće biti ništa pošto je selekcija Aleksandra Jovića poražena u meču odluke - 2:3 (1:1).

Organizacija igre u defanzivi predstavljala je rak ranu Orlićima na ovom turniru, pošto su za 270 minuta igre čak devet puta vadili loptu iz svoje mreže, a praktično su sve bili kiks golovi. Konkretno, na današnjem meču, nerešiva enigma je bio defanzivni prekid. Sva tri gola su primljena na gotovo identičan način, nakon što su srpski reprezentativci neuspešno pokrivali protivničke igrače. Dva puta je pogađao štoper Rapida iz Beča Leopold Kerfeld, dok je so na ranu sipao Lukas Valner, nakon što je Orlićima tri puta lopta padala usred peterca.

Izabrane vesti

Nikakvu utehu selekcija Aleksandra Jovića neće imati u tome što je imala preko 60 odsto loptu u posedu, što je više pretila, imala dominaciju u polju i na kraju dva puta tresla mrežu rivala. Orlići su imali i dvostruko više kornera, ali šta to vredi kada je sa druge strane gotovo svaki bio koban po gol nemoćnog Ognjena Lukića.

Srbija je imala period odlične igre u drugom delu prvog poluvremena, što je krunisano golom Marka Lazetića u 44. minutu. Tada je veliki posao odradili Nikola Knežević, koji je dobro ušao u prostor posle pravovremenog dodavanja Uroša Lazića, ali pre svega uporni Ognjen Ajdar, koji je stigao loptu pre svog čuvara i skrenuo je na drugu stativu prema dobro postavljenom napadaču Milana.

U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Srbija je propustila ključnu šansu, koja bi verovatno u potpunosti promenila tok utakmice. Tada je priliku da kruniše veliku požrtvovanost, posle uigrane akcije, propustio upravo Ajdar. Gađao je spoljnim delom kopačke u donji levi ugao, ali je golman Austrije Elijas Šerf tu loptu skrenuo u korner.

Krenuli su Orlići ambiciozno u drugom poluvremenu, kako bi iskoristili prishološku prednost i krunisali period odlične igre, ali ih je onda u 56. mimutu u korenu iskekao gol Kerfelda u 56. minutu. Pokuašavao je Jovićev tim i nakon toga da se vrati u život, ali je onda u 69. minutu sve i definitivno bilo rešeno. Tek u 69. minutu, selektor Orlića je posegnuo za izmenama, na terenu su se našli Miladinović, Ratkov i Krsmanović, a u završnici meča priliku su dobili i Gordić i Jojić, ali jednostavno nije bilo dovoljno vremena. Srbija je za ogromnu upornost nagrađena golom Petra Ratkova u 88. minut, ali nije imala dovoljno snage za spasonosni pogodak na utakmici.

Naruku Orlićima išao je i rezultat meča između Engleske i Izraela (1:0), ali bi on imao značaj samo u slučaju ubedljivog slavlja Srbije. Ovako, selekcija Aleksandra Jovića je takmičenje u grupnoj fazi završila sa jednim osvojenim bodom i gol-razlikom 4:9.

PRVENSTVO EVROPE ZA OMLADINCE, 3. KOLO:

Austrija - Srbija 3:2 (1:1)

/Kerfeld 25, 56, Valner 66 - Lazetić 44, Ratkov 88/

Izrael - Engleska 0:1 (0:1)

/Delap 6/



tagovi

omladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara