Andrea Beloti (©Reuters)
Andrea Beloti (©Reuters)

Odmorna Viola ide po finale u Bergamo

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 15:39

Kup Italije: Fjorentina brani gol prednosti (1:0) protiv Atalanta u revanšu polufinala (21.00)

Ko će na megdan Juventusu narednog meseca na rimskom Olimpiku u borbi za trofej Kupa Italije? Stara dama se provukla protiv Lacija u polufinalu, dok Fjorentina večeras (21.00) u Bergamu brani gol prednosti (1:0) iz Firence protiv Atalante.

Oba tima su u igri za međunarodni trofej. Boginja provincije je eliminisala Liverpul u četvrtfinalu Lige Evrope, dok je Viola posle produžetka slomila otpor češke Viktorije Plzenj i igraće u polufinalu Lige konferencije. Prošle godine je tim iz Firence igrao za pehar u najslabijem evropskom takmičenju, ali je poklekao od Vest Hema (1:2).

Izabrane vesti

Pre tri nedelje je Mandragora doneo ljubičastima minimalnu prednost pred gostovanje u Lombardiji. Tim Đan Pjera Gasperinija je u igri za Ligu šampiona u Seriji A, nalazi se na petom mestu. Oba tima su su za vikend pobedila u domaćem šampionatu. Fjorentina je bila bolja u Salernu sa 2:0, dok je Atalanta slavila u komšijskoj Monci sa 2:1.

21.00: (1,90) Atalanta (3,50) Fjorentina (4,10)

Fjorentina se uzda u argentinski tandem Lukas Beltran-Niko Gonzales. S druge strane, Đanluka Skamaka će biti glavnu uzdanica domaćina, dok bi Belgijanac Šarl de Ketelara trebalo da dobije prednost u odnosu na Rusa Alekseja Mirančuka. Domaćin ne može da računa na povređene Rafaela Toloija i Emila Holma, dok gosti dolaze bez Embale Nzole.

Trener Viole Vinčenco Italijano protiv Salernitane sačuvao je Andrea Belotija, Đakoma Bonaventuru, Lukasa Beltrana i Nika Gonzalesa kako bi bili odmorniji za Bergamo. Takođe, u startnu postavu Fjorentine vraća se i srpski reprezentativcac Nikola Milenković. Popularni Bleki je protiv Salernitane ušao u nastavku.

POTENCIJALNE POSTAVE

ATALANTA (3-4-2-1): Karnezeki - Đimšiti, Hien, Kolašinac, Zapakosta - De Run, Ederson, Ruđeri – Kupmajners, De Ketelare - Skamaka

FJORENTINA (4-2-3-1): Terakijano - Dodo, Milenković, Ranijeri, Biragi - Bonaventura, Mandragora - Niko Gonzales, Beltran, Kuame - Beloti

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP ITALIJA – POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak

Lacio - Juventus 2:1 (1:0), prvi meč: 0:2

/Kasteljanos 12, 48 – Milik 83/

Sreda

21.00: (1,90) Atalanta (3,50) Fjorentina (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AItalijaAtalantaFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara