Fudbaleri Partizana (©Star sport)
Fudbaleri Partizana (©Star sport)

Odrađivanje Nišlija i osluškivanje eha s Marakane

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.05.22. | 11:32

Drama u šampionatu Srbije dostiže vrhunac...

Kompletna sezona Partizana stala je u nedelju dana, kakva će ocena biti zavisiće od ishoda šampionske trke sa večitim rivalom i finala kupa. Da bi se upotpunili uspesi na evropskom frontu i zaokružila priča, neophodan je Partizanu makar jedan trofej, a draž bi svakako bila veća kada bi on bio nacionalna titula na koju u Humskoj čekaju od 2017. godine.

Nema tim Aleksandra Stanojevića čistu situaciju ispred sebe, pet bodova prednosti potrošili su crno-beli i u finalno kolo ulaze sa dva koraka zaostatka za najvećim rivalom. Put do titule nimalo jednostavan, ali jasno iscrtan – pobeda nad niškim Radničkim (18.30) u fudbalskom hramu i osluškivanje druge strane Topčiderskog brda.

Izabrane vesti

Drama u šampionatu Srbije dostiže vrhunac, najneizvesnija borba večitih će se rasplesti, ali i ona za izlazak na međunarodnu scenu. Jedino je Čukarički siguran učesnik kvalifikacija za Ligu konferencije, ostali čekaju ishod poslednjeg kola. A najbliži ulasku u voz koji vodi u trećerangirano takmičenje je Radnički iz Niša, kome i bod igra u kolu odluke. Nišlijama Humskoj neće manjkati motiva, mogu da budu kovači svoje sreće, a ne da, poput Partizana, prate dešavanja u komšiluku. I nadaju se da Voždovac neće odneti sva tri boda sa stadiona „Rajko Mitić“, što je rezultat koji crno-belima otvara put do titule i kvalifikacija za Ligu šampiona.

18.30: (1.20) Partizan (6.75) Radnički Niš (14.0)

Sve dok matematičke šanse ne budu izgubljene, Partizan neće gubiti nadu. Isticao je Aleksandar Stanojević da ne veruje da će doći do obrta i da će zvezd biti naklonjene crno-belima, kao kada je pre pet godina Voždovac sapleo Crvenu zvezdu na Krovu. U simboliku ne veruju, istorijom se ne bave, već gledaju samo ka Radničkom, pa kako bude – bude.

"Rekao sam da ne verujem da ćemo osvojiti titulu iz 1.001 razloga, da se ne ponavljam, ali ne gubim nadu. Uvek nam je svaka naredna utakmica bila najvažnija te je tako i sada. Nećemo kalkulisati i rotirati igrače. Izvešćemo najbolji sastav za ovu utakmicu kako bismo pobedili Radnički. Lakše je pripremiti ekipu kada ste na minus dva nego kada vam rival beži deset bodova. Voleo bih da nas navijači podrže i da bude pozitivna atmosfera, prijatno za igru kao i na prethodnom duelu. Imamo matematički šanse za titulu i tako se i spremamo", rekao je Aleksandar Stanojević.

Rikardo Gomeš (©Star sport)Rikardo Gomeš (©Star sport)

Ofanziva Partizana je zagarantovana, to mu jedino preostaje, a glavni jurišnik biće Rikardo Gomeš. Često „podgrejana supa“ nije davala efekat, sa Rikardom Gomešom to nije slučaj. Postao je kralj strelaca, u sezoni je do sada bio precizan 35 puta i sa crno-belog trona svrgnuo je Mateju Kežmana. U prvenstvu je na „koti 28“, od čega je šest puta tresao mrežu u plej-ofu, a na Radnički iz Niša ima poseban pik. U oba ovosezonska prvenstvena duela Rikardo je razbijao bedem niškog kluba. Tri gola dao je Nišlijama, svaki je pao u prvom poluvremenu cilj najboljeg napadača Superlige biće da u poslednjem kolu dođe do margine 30.

Za Partizan se zna – kada Rikardo pogađa, crno-beli pobeđuju. Usredsređeni će biti u Radničkom na neutralisanje napadača koji je na 100 nastupa u crno-belom dresu postigao 61 gol.

Na prethodna tri prvenstvena gostovanja u Humskoj, niški Radnički nije bio ni blizu osvajanju makar boda, koji im je potreban za pečatiranje četvrte pozicije. Odbrana je pucala u prvim poluvremenima, gol nisu postigli niti na jednoj od tih utakmica, a tu je i duel u kupu iz 2019. u kom je Rikardo matirao protivnika za prolaz. Još od perioda kada je Zoran Bata Mirković bio trener Radnički se iz Beograda nije vratio sa sva tri boda.

Prostor za kalkulacije nemaju ni jedni ni drugi, Aleksandar Stanojević najavio je da će se navijačima - ulaz je besplatan – predstaviti najjači sastav. Promene mogu biti samo taktičke prirode, a jedna od nepoznanica je hoće li Natho zaigrati, zbog zdravstvenog stanja.

"Videćemo posle današnjeg treninga kakva je zdravstvena situacija. Kada su u pitanju rotacije uvek zavisno od rivala pravimo promene u ekipi te će i tako biti ovaj put", poručio je trener Partizana uoči utakmice odluke.

PARTIZAN – RADNIČKI NIŠ

(18.30, TV ARENA SPORT PREMIJUM 2)

Stadion: Partizana

Sudija: Milan Stevanović

Projektovani sastavi

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić, Jojić, Menig – Rikardo.

RADNIČKI (4-2-3-1): Dujmović – Aksentijević, Vujadinović, Jamkam, Stanković – Kovačević, Pejović – Arsić, Mićibući, Mitrović – Kasalica.

SUPERLIGA, PLEJ-OF - 37. KOLO (POSLEDNJE)

Četvrtak

Čukarički - Napredak 0:0

Nedelja

18.30: (1.35) TSC (4.90) Vojvodina (9.50)

18.30: (1.05) Crvena zvezda (14.0) Voždovac (35.0)

18.30: (1.20) Partizan (6.75) Radnički Niš (14.0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanRadnički NišSuperligaSuperliga SrbijeAleksandar StanojevićRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara