Trening Crvene zvezde (©Starsport)
Trening Crvene zvezde (©Starsport)

Održana Skupština Crvene zvezde: Formira se elitna grupa igrača, biće smešteni u internatu

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 17:22

Najavljen novi potez crveno-belih u radu sa mladim igračima; istaknuta zahvalnost kompaniji Mozzart

U petak je Dragan Mladenović smenjen sa mesta direktora Omladinske škole Crvene zvezde (naslediće ga dosadašnji koordinator Nikola Jelić), a već u subotu najavljeni su novi potezi crveno-belih u radu sa mladim igračima.

Na redovnoj sednici Skupštine kluba, generalni direktor Zvezdan Terzić je u svom obraćanju delegatima istakao da su u prethodnom periodu ispunjena četiri osnovna strateška cilja: apsolutna rezultatska dominacija u Srbiji i relevantnost u Evropi, finansijska stabilnost, ulaganje u savremenu infrastrukturu i talenti iz sopstvenog pogona.

Izabrane vesti

"U Zvezdi nema vremena za odmor. Svesni smo velikih očekivanja. Gladni smo uspeha, gladni smo da budemo još bolji i da svakoga dana rastemo i unapređujemo klub", dodao je Terzić.

Govoreći o pomenutim ciljevima, Terzić je pod prvom tačkom podsetio da je klub 2014. godine bio na 210. mestu u Evropi, a sada je 42. na UEFA rang listi. Osvrnuo se na osvajanje Mozzart Bet Superlige rekordni šesti put u nizu, kao i sedam uzastopnih igranja u grupnoj fazi nekog od dva najjača međunarodna takmičenja.

"Crvena zvezda je danas ponovo jako važna u Evropi. Naš stadion Rajko Mitić je realnost na fudbalskoj mapi Evrope. Crvena zvezda je danas tim od koga će se prilikom žreba u Evropi plašiti drugi timovi... Apsolutna dominacija u Srbiji je naša obaveza, pobednički niz u kome se nalazimo neće moći niko da zaustavi. Svedoci ste stvaranja jedne nove jake Crvene zvezde kakvu nismo imali u novijoj istoriji našeg kluba", naveo je Terzić.

Govoreći o finansijama, direktor crveno-belih je ponovio a dug na današnji dan, 1. jul 2023, iznosi 38.000.000 evra.

"Kada je reč o obavezama moram da istaknem da mi nemamo dug koji opterećuje funkcionisanje kluba", tvrdi Terzić.

Na temu infrastrukture pomenut je stadion. Terzić nije odbacio mogućnost izgradnje novog objekta, ali je dodao i da je opcija renoviranje postojećeg.

"Ponoviću da stadion sigurno ostaje na istoj adresi, Ljutice Bogdana 1a. Ostavljamo takođe mogućnost i da se rekonstruiše postojeći stadion".

Kao što je pomenuto, najavljeni su novi potezi koji se odnose na rad sa budućim nadama.

"Rekao sam i na prošloj Skupštini, i ponoviću danas, Omladinska škola dobro radi, ali uvek može još bolje. Moramo ubrzati proces formiranja naših igrača. Naši talenti moraju postajati igrači i imati veću vrednost na tržištu. Moramo kvalitetnije raditi sa igračima i više pažnje posvećivati i u delu van njihovog samog trenažnog procesa. Iz tog razloga je i doneta odluka o određenim organizacionim i kadrovskim izmenama u OŠ. Doneta je odluka o formiranju elitne grupe igrača kojima će se posvetiti posebna pažnja i za koje će se oformiti internat u okvirnu našeg trening centra koristeći hotelski objekat koji je do sada bio u funkciji prvog tima", otkrio je Terzić.

Za kraj svog izlaganja generalni direktor crveno-belih je istakao zahvalnost svim sponzorima kluba.

"Pre svega kompanijama Gazprom, Telekom i Mozzart... Mi smo šampioni, mi smo veliki evropski klub, i moramo učiniti sve da to budemo i u budućnosti uz dalju stabilnosti i konstantan rast", zaključio je Zvezdan Terzić.



tagovi

FK Crvena zvezdaZvezdan TerzićMozzartMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara