©Starsport
©Starsport

Oglasila se Kolubara: Nadamo se da će policiji biti dostavljeni originalni izveštaji UEFA

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 16:13

Sopštenje Lazarevčana

Sve je i dalje u izmaglici zbog slučaja Kolubara. I početak Mozzart Bet Superlige i broj učesnika u istoj... Neće se ništa od pomenutog znati sve dok se ne donese odluka o sudbini Kolubare, a dok fudbalska javnost u Srbiji iščekuje presudu Suda za sportsku arbitražu klub iz Lazarevca se još jednom oglasio povodom čitavog slučaja.

Kako se navodi u saopštenju, iz Kolubare se nadaju da će Upravi kriminalističke policije biti dostavljeni originalni izveštaji UEFA, ali i oni za koje Fudbalski savez Srbije odbija da dostavi.

Izabrane vesti

“FK Kolubara je saznala od medija da je UKP "tražila kompletnu dokumentaciju na osnovu koje je Disciplinska komisija FSS donela prvostepenu odluku o kažnjavanju Kolubare. Nadamo se da će UKP biti dostavljeni originalni izveštaje UEFA, bez izuzimanja onih delova koje su pojedinci iz FSS sakrili od FK Kolubara tokom prvostepenog i drugostepenog postupka. Reč je o istim onim delovima koje pojedinci iz FSS nisu preveli, niti ih dostavili Disciplinskoj komisiji FSS i za koje pred CAS tvrde da su "suvišni i irelevantni". Takođe se nadamo da će UKP biti dostavljeni izveštaji stručnih komisija koji su vezani za predmetne utakmice i koje pojedinci iz FSS i dalje odbijaju da dostave našem klubu, takođe ih smatrajući "suvišnim i irelevantnim". Ukoliko mediji imaju bilo kakvih pitanja u vezi sa slučajem, mogu se obratiti našem pravnom timu. Kako naš klub nema šta da krije, mi smo podneli zahtev Sudu u Lozani da se suđenje odvija javno (imajući u vidu da je gospodni Šurbatović odbija da nam odgovori na ovaj predlog već 15 dana). Da li će lica koja vode ovaj postupak ispred FSS na to pristati, ostaje nam da vidimo i da se iskreno nadamo", navedeno je u objavi Lazarevčana.

Podsetimo, Kolubara je kažnjena od strane disciplinskih organa FSS oduzimanjem devet bodova što je bilo dovoljno da ispadne u prvoligaško društvo. Pošto je kazna potvrđena i pred drugostepenom komisijom klub iz Lazarevca obratio se međunarodnom sudu. Sud za arbitražu u sportu procenio je da je Fudbalski savez Srbije brzao prilikom odlučivanja o sankacijama za Kolubaru za nameštanje utakmice sa Spartakom i ekipom Mladost GAT i kaznu oduzimanja devet bodova privremeno stavio van snage.



tagovi

Kolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara