Danijel Podense (©Reuters)
Danijel Podense (©Reuters)

Olimpijakos dovodi top pojačanje iz Premijer lige, napašće i TSC u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 22:47

Portugalac Danijel Podense vraća se u Pirej posle tri i po godine

Predsednik TSC-a Janoš Žemberi je još po završetku žreba za grupnu fazu Lige Evrope istakao kako je klub iz Bačke Topole završio sa formiranjem igračkog kadra, ali njegovi rivali u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju nisu. Vest Hem i Frajburg doduše mogu da angažuju samo slobodne igrače, no u Grčkoj prelazni rok i dalje traje, a Olimpijakos i dalje ima ambiciju da se pojača. I na pragu je velikog pojačanja!

Kako javlja Fabricio Romano, Danijel Podense vratiće se u Pirej! Navodno je reč o pozajmici do kraja sezone, a kako omalenom portugalskom krilu ugovor sa Vulverhemptonom ističe leta 2024. godine, prvo će ga produžiti, potom staviti i paraf na ugovor sa grčki klubom kako bi bio registrovan za grupnu fazu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Podsense je na Molinjo stigao upravo iz Olimpijakosa pre tri i po godine u transferu vrednom blizu 20.000.000 evra. Bilo je dobrih partija, poteza koji bi podigli publiku na noge, ali i previše oscilacija u igri 27-godišnjeg Portugalca. U prvih šest meseci u klubu jedan gol u Premijer ligi, u sezoni 2020/21 tek tri pogotka, godinu kasnije jedan manje, prošle sezone najviše – šest. Ipak, novi trener Geri O‘Nil ga je precrtao, nije Podense odigrao ni minut i došlo je vreme za rastanak. Bilo je interesovanja klubova iz Saudijske Arabije i Katara, ali se odlučio za povratak u Olimpijakos gde je za godinu i po dana odigrao 68 utakmica uz učinak od 13 postignutih i 14 nameštenih golova.

Sa njim bi pod ruku mogla još dvojica fudbalera sa Ostrva. Grčka Gazeta piše da Oli razmatra da iz "bratskog" Notingem Foresta, koji je takođe u vlasništvu Evangelosa Marinakisa, povuče Šeikua Kujatea i Đulijana Bjankonea. Kujate je u uvodna četiri kola upisao tek 37 minuta, Bjankone još manje, svega 16, i ukoliko ostanu na Siti Graundu neće se naigrati fudbala.

Olimpijakos je, inače, već pozajmio dvojicu fudbalera od Foresta ovog leta. Krajem avgusta dres grčkog velikana zadužili su ofanzivni vezista Gustavo Skarpa i defanzivac Omar Ričards.

Podsetimo, ranije u toku dana u Pirej je stigao i Stevan Jovetić.


tagovi

Danijel Podense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara