Olimpijakos u uspavanci ponovo razbio Čukine mlečne zube (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.08.23. | 21:48

Bez imalo neizvenosti u Leskovcu – 3:0

Moglo se tako nešto naslutiti i posle prvog meča u Pireju, iako je Čukarički na papiru imao poluaktivan rezultat. Jednostavno, grčki velikan i tim sa Banovog brda nisu ista klasa, nisu bokseri iste kategorije... Potvrdu toga videli smo i ove večeri u Leskovcu. Bez velike potrošenje energije, naslonjeni samo na iskustvo i kvaliteti, Grci su, posle solidnih 45 minuta overili plasman u Ligu Evrope – 3:0 (2:0). Čukarički će ovaj dvomeč pamtiti samo kao dobro školu, nešto što će im pomoći da u grupnim mečevima Lige Konferencije izgledaju bolje. A možda i otresitije.

Promenio je Igor Matić postavu u odnosu na prvi meč, odlučio se da šansu ukaže brzonogom Bojici Nikčeviću, u pokušaju da pripreti Olimpijakosu iz tranzicije. Ušla je Čuka nešto hrabrije u odnosu na prvi meč u Pireju, čak sa nekoliko napada podigla prisutnu publiku na noge, a onda se klub iz Pireja presabrao i počeo da dominira. Prvo su Grci uzeli loptu, potom počeli da stvaraju šanse na zadovoljstvo velikog broja Grka, pojačanih navijačima Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Čuka jednostavno nije mogla da dođe do ravnoteže, iako su gosti kroz veliki broj dodavanja sa čuvali posed, želevši da u uspavanci sačekaju pravu šansu za pogodak. Spašavao je nekoliko puta mladi golman Samurović, ali ništa nije mogao u 34. minutu. Do tada je stativa bila saveznik tima Igora Matića, Olimpijakos je propuštao prilike, valjda svestan razlike u kvalitetu.

Kakvu klasu je samo demonstirao Pep Biel. Španac se igrao sa vezistima Čukaričkog, ne libivši se da im lakoćom pokreta razbije mlečne zube. Upravo je on kod vodećeg pogotka podvalio pas ka Masurasu, a nekadašnji ljubimac Vladana Milojevića nije propustio priliku da reši sve dileme. Ako ih je uopšte bilo. Sjajno je igrao i kapiten Fortunis, dok je vrlo mobilan pored Trezgića bio napadač El Kabi.

Čukarički nije mogao sa Sisokom i Stankovićem da zadrži loptu više od tri sekunde u posedu. Nekako su gosti uvek bili brđi, jači, mnogo bliži drugoj lopti. To se u fudbalu zove kvalitet. Novi čin kvaliteta Pepa Biela videlo smo u finišu prvog poluvremena. Ovog puta Masuras je podvalio loptu ka Bielu koji je rutinski prevario Samurovića.

Možda publika, onaj nastrojena Brđanima, nije očekivala prvorazrednu senzaciju, ali su možda verovali u hrabriju igru ekipe Igora Matića. Zvuči krajnje turobno: trećeplasirani tim Mozzart Bet Superlige, u prošloj sezoni, nije posle prvog poluvremena imao šut ka i u okvir gola.

Teško je onda bilo šta o drugom poluvremenu. Postao je to prijateljski meč, čist sparing za Olimpijakos. Kada god su pojačali ritam, gosti su mogli da postignu gol. Krajnji rezultat, koji je postavio Recos izgleda povoljno za Čukarički.

ČUKARIČKI – OLIMPIJAKOS 0:3 (0:2)

/Masuras 34, Bijel 45+1, Recos 53/

Stadion: Dubočica

Gledalaca: 7.000

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

ČUKARIČKI (3-5-2): Samurović – Stevanović, Subotić, Drezgić – Nikčević, Stanković (od 77. Kovač), Sisoko, Miladinović (od 66. Ahilinvi), Tošić - Janković (od 46. Mario Ze), Ivanović (od 78. Ovusu)

OLIMPIJAKOS (4-2-3-1): Pahalakis – Vrusaj, Recos (od 57. Porozo), Freire, Rodinej – Hese, Kamara (od 46. Aleksandropulos) – Masuras (od 68. Karvaljo), Bjel, Fortunis (od 57. Skarpa) – El Kabi (od 46. El Arabi)


tagovi

Igor MatićUroš Drezgić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara