Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Ono što Real daje Embapeu je klasika, PSŽ mu sprema drevni Rim, Grčku i egipatske piramide, nešto dosad neviđeno

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.01.24. | 09:13

"Radi se o sumi od preko 100.000.000 evra godišnje", kažu u Francuskoj

Ako nekada u budućnosti budemo govorili o pravoj transfer sagi, onda će slučaj Real-Embape biti školski primer! Sve ono što smo godinama unazad imali prilike da pročitamo ili vidimo o eventualnim (ne)uspešnim poslovima sa transfer pijace ne mogu ni da priđu onom što su Real Madrid i Kilijan Embape napravili.

Toliko obrta i veleobrta, dogovora i demantija je isplivalo da verovatno ni sami akteri ove sage ne mogu da pohvataju šta je bilo, a šta ne. Najnovije poglavlje zapravo je nastavak priče o ultimatumu koji je Real navodno postavio Embapeu, da se izjasni do 15. januara da li će doći ili ne. Taj datum je prošao i, gle čuda, ništa se nije dogodilo, već nas Ekip kao jedan od najuticajnijih i najbolje obaveštenih medija u Francuskoj dalje izveštava o tome da madridski gigant i dalje čeka francuskog napadača, ali da njegovi vodeći ljudi nastavljaju da se ponašaju navalentno.

Izabrane vesti

Naime, Real Madrid je spreman da još malo sačeka Embapea, ali od njega sada traži pisane garancije da će doći, kako se ne bi ponovila epizoda iz 2022. godine. Tada je prvo dao reč Florentinu Perezu, ali je onda pojeo sve što je rekao i ipak ostao u Pari Sen Žermenu posle jakog pritiska katarskih vlasnika i intervencije prvog čoveka francuske države Emanuela Makrona.

Dok Real traži garancije, Ekip izveštava da Embape ne može da odluči o tome da li će da dođe u Madrid jer nikakvu ponudu zapravo nema na stolu!? Nikakvi finansijski uslovi, ništa. I tu ova priča sada ulazi u začarani krug. U Realu su ubeđeni da je jedan od najboljih fudbalera na svetu sada nikad bliži odlasku iz Pariza, dok je prvi čovek PSŽ Naser al Kelaifi miran i ne krije da Embape i on imaju neku vrstu dogovora, pa samim tim i ne pritiska ga da odluči. Al Kelaifi je u obraćanjima javnosti bio dosta smiren kada je u pitanju Embape, tražio je od medija i ostalih (čitaj: Real Madrida) da ne pritiskaju fudbalera već da ga svi puste da sam odluči. Da li je to znak uverenja da će osvajač svetskog zlata sa Francuskom ostati ili je to samo jedan od mehanizama "udvaranja" igraču, pokazaće vreme.

Svakako, L'Ekip navodi da Embape neće čekati sam kraj sezone kako bi odlučio, već da će se to desiti najverovatnije između februara i marta, u vreme odigravanja utakmica osmine finala Lige šampiona. Sa druge strane, kolumnista Radija Monte Karlo Danijel Riolo tvrdi da će se Embape na kraju suočiti sa "astronomskom ponudom PSŽ-a za produžetak saradnje i klasičnim pristupom Real Madrida".

"Sa jedne strane imate ponudu koja će Embapeu dati stari Rim, staru Grčku, egipatske piramide... Nešto što nikada ranije nije viđeno u svetu fudbala i donosiće mu preko 100.000.000 evra godišnje. To nijedan klub neće moći da mu ponudi. Biće to ponuda iz koje će profitirati Embapeov brat, njihova porodica, svi... Čak i menadžerska agencija koju njihova majka pokušava da osnuje", kaže Riolo i nastavlja:

"Na drugoj strani je nešto što bih nazvao normalnim, normalnim kada govorimo o Real Madridu. To je normalna plata za zvezdu tima. Govorimo o sumi od otprilike 30.000.000 evra godišnje, možda malo više. I tu opet neće biti kralj u klubu. Dakle, Real bi ga ponovo spustio na zemlju. Embape je sada negde između neba i zemlje. PSŽ je takođe sportski projekat i njegov ostanak bi doneo dalji progres za klub. PSŽ tek treba da osvaja ono što je Real već osvojio. Ono što bi PSŽ dao Embapeu je nešto neverovatno".

Podeljen između dva sveta, šta će Kilijan Embape odabrati? Već se odrekao 80.000.000 evra novca od bonusa lojalnosti koji može da dobije ako iskoristi klauzulu u ugovoru i automatski produži ugovor na još godinu dana. Real Madrid ga čeka otvorenih ruku, ali PSŽ ima svoje mehanizme i adute kako bi ga zadržao...


tagovi

Kilijan EmbapeZimski prelazni rok 2024Real MadridPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara