Mančester junajted (©Reuters)
Mančester junajted (©Reuters)

Optimistične izjave sa Old Traforda: Bruno i Pogba vode Junajted do titule

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.12.20. | 08:56

Pol Skols i Majkl Oven se slažu da bi Đavoli mogli da osvoje Premijer ligu

Kako se sve preko noći okrene? Ili bar preko par noći. Mančester junajted je posle pobede nad Šefild junajtedom postao tek treći tim u istoriji Premijer lige koji je vezao 10 pobeda na gostovanjima i sada ima samo pet bodova manje od lidera na tabeli Liverpula, koji ima i meč više. Drastično su Crveni đavoli popravili rezultate, u prvih šest mečeva u sezoni su osvojili sedam bodova, u narednih šest čak 16, ima tu i dalje problema, odbrana recimo, ali atmosfera je sada mnogo optimističnija. Pa čak legende engleskog fudbala Pol Skols i Majkl Oven idu toliko daleko da kažu veruju da i pored postojećih problema Junajted može do titule.

Nekadašnji vezista kluba sa Old Traforda stao je iza Solskjera, dodao je da je promena formacije dala rezultate i istakao da Đavoli imaju neke od najbržih i najboljih napadača u Evropi, te da imaju snage da se bore za titulu. Smatra i da je Nemanja Matić jako bitan za ekipu i pored činjenice da nije dobijao puno prilika u tekućoj sezoni.

Izabrane vesti

"Misim da će biti tu u vrhu ako uspeju da sačuvaju devet ili deset igrača spremnim u narednih 26 utakmia. Pronašli su uzbudljiv način igranja. Mislim da je dosta promenio formaciju i ekipu. 4-2-3-1 je formacija koja odgovara ekipi. Fernandeš na mestu desetke koji hrani loptama Marsijala, Rašforda i Grinvuda, koliko je samo to sjajno? Oni su među najboljim, najbržim golgeterima u čitavoj Evropi kada dobiju svoje prilike. Problem je imati posed i uspostaviti kontrolu sa Pogbom i Matićem. Njih dvojica moraju da kontrolišu igru, Fernandešu je to potrebno. Kada to izvedu oni prosto lete", izjavio je Skols.

Oven smatra da igrači poput Pogbe, Fernandeša i Rašforda moraju redovno da igraju i da je sa njima na terenu Mančester junajted svakako jedan od kandidata za titulu.

"Mogu da osvoje ligu. Par timova je u stanju to da uradi. Jedini način da oni to izvedu je da drže najbolje igrače na terenu. Pogba i Fernandeš moraju biti na terenu, ne možete osvojiti titulu ako su na tribinama. Imate ove neverovatne igrače na koje ste potrošili milione, jedini način da dođete do titule je da im date šansu da igraju. Ako oduzmete jednog ili dva igrača, onda dobijete solidan tim. Ole Gunar Solskjer mora da pronađe način kako da Pogba, Fernandeš i Rašford igraju zajedno", naveo je bivši engleski reprezentativac.

Pol Pogba i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)Pol Pogba i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Po završetku utakmice sa Blejdsima Solskjer je razgovarao sa medijima, pa je iskoristio priliku i da pohvali Pola Pogbu, o kojem se puno pisalo u poslednje vreme. Agent francuskog reprezentativca Mino Rajola je podigao prašinu izjavom da je vezista završio sa Mančester junajtedom i da želi da promeni sredinu već u januaru. Italijanski i engleski mediji su istog momenta počeli sa Pogbinom selidom u Juventus i madridski Real, ali od tog trenutka je Francuz počeo da bude redovan u prvoj postavi Junajteda, iz utakmice u utakmicu igrao je sve bolje. Posle duže vremena odigrao je zaista odličan meč u trijumfu protiv Šefilda, zabeležio je i sjajnu asistenciju za Entonija Marsijala u prvom poluvremenu, a odličan je bio i u vazdušnim duelima tokom čitavog susreta.

"Doneli smo odluku. Svesni smo koliko je jak u vazduhu. Znali smo da će biti važan za nas, dobio je skoro svaki vazdušni duel. Njegov pregled igre, kreativnost. Pol je odlično odreagovao. Konačno je spreman. Sjajan nastup", izjavio je Solskjer posle utakmice.

U jednom trenutku je Norvežanin imao i žustru raspravu kraj aut linije sa trenerom Šefild Junajteda Krisom Vajlderom, retko šefa struke Đavola vidimo u takvim situacijama. Iskusni Vajlder je imao svašta da kaže sudijama posle jednog prekršaja sviranog Itanu Ampaduu, a to se Solskjeru nije svidelo. Ušla su dva trenera u raspravu, pa su i sudije morali da ih razdvajaju, ali norveški strateg uverava da je to već sada prošlost.

"Nemam ništa protiv poštenog starta, ali bilo ih je par ispred mene. Jednom će ovi momci naučiti. Bila je to prava utakmica, fudbal u najboljem izdanju. Možda sam malo preterao sa rečima, ali sam se izvinio. Popićemo piće posle", rekao je Norvežanin.

Prokomentarisao je i veliku grešku Dina Hendersona, koji se vratio na Bramal lejn na kojem je nastupao u prethodne dve sezone kao pozajmljen igrač Junajteda. Na samom startu utakmice je nakon loše procene poklonio loptu doskorašnjim saigračima na svega par metara od gola, što je Mekgoldrik umeo da kazni.

"Dobar, loš i zao, možda u drugačijem hronološkom rasporedu. Bio je to test za njega. Vratio se i ovde i verovatno je jedva čekao. Posle onakvog početka, pokazao je karakter u ostatku utakmice. Mogli smo da slavimo lagodnije. Bili smo nespretni na 3:1 i mogli smo da postignemo više golova, imali smo prilike. Korner koji je doveo do njihovog drugog pogotka nije bio korner. Bilo je jako teško na kraju. Nezgodni su i to na nesvakidašnji način", zaključio je trener Mančester junajteda.

Već u nedelju ekipu Mančester junajteda očekuje još jedan težak meč protiv Lids junajteda na Old Trafordu (17.30), dok će Šefild, posle najgoreg starta u istoriji Premijer lige i samo jednog osvojenog boda u 13 odigranih kola gostovati Brajtonu na Ameksu (13.00).


tagovi

Majkl OvenPol SkolsOle Gunar SolskjerBruno FernandešPol Pogba

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara