Mislav Oršić (Reuters)
Mislav Oršić (Reuters)

Oršić u epizodi: Zatrpaj mrežu Totenhema i bićeš na radaru Arsenala

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 17:14

Ostrvski mediji tvrde da Tobdžije u dželatu Sparsa vide "jeftino" rešenje za sledeću sezonu

Odjeknuli su ime Mislav i prezime Oršić prošlog četvrtka kada je hrvatski krilni fudbaler het-trikom protiv Totenhema doneo Dinamu neočekivni prolaz među najboljih osam Lige Evrope. Naterao je Lorisa da mu paradom ulepša pogodak sa ivice šesnaesterca, kod trećeg se prošetao pored Muse Sisoka i Serža Orijea kao da ne postoje i pritom obradovao i navijače Arsenala. Ne samo da su Tobdžije slavile podvig Oršića protiv njihovog gradskog rivala, već se tada izgleda hrvtski fudbaler našao na njihovom radaru za predstojeće leto.

Oršić je za 120 minuta na Maksimiru uspeo da navuče neverovatan animozitet Totenhema, ali bi Pevci sa svojom noćnom morom mogli da se susretnu u narednoj sezoni Premijer lige. Kako bolje privući pažnju jednog londonskog velikana, nego da njegovom komšiji zatrpate mrežu.

Izabrane vesti

(5,80) Mauritanija (3,40) Maroko (1,63)

Arsenal igra jednu od lošijih sezona u poselednjih desetak godina i ponovo je umeo da greši sa pojačanjima. Od Vilijana koji je prošlog leta doveden bez obeštećenja, ali čija plata je ozbiljno opterećenje budžetu se znatno više očekivalo. Nikola Pepe je doveden godinu dana ranije za paprenih 80.000.000 evra i igrama koje je do sada prikazao nije opravdao ni trećinu uloženog novca.

Londonski klub ne bi smeo više da se razbacuje sa parama i dovodi skupocene fudbalere koji ne mogu da garantuju golove i uspeh. Zato Mikel Arteta u Oršiću vidi primamljivo, pre svega ekonomično rešenje. Od kada je 2018. godine stigao na Maksimir iz korejskog Ulsana za 1.000.000 evra, profilisao se kao jedan od najkvalitetnijih i najubitačnijih fudbalera Dinama. To potvrđuju i brojke - na 122 utakmice postigao je 53 i namestio još 25 golova.

Tobdžije veruju da im neće biti neophodno više od desetak miliona evra, jer tržišna vrednost 28-godišnjaka iznosi 7.500.000. Međutim, Dinamu se ne žuri budući da je rođeni Zagrepčanin ugovorom vezan do 2025. godine. Doduše, ne dešava se svaki dan da se pojavi interesovanje Arsenala, a kako se već primakao brojci od 30 godina, Oršiću je ovo verovatno poslednja šansa da zaigra za nekog od velikana iz Liga petice.

Međutim znamo da u redovima šampiona Hrvatske nisu imuni na novac, kao i da su majstori da višemilionskih zarada po igraču. Samo u poslednje dve sezone zagrebački klub na konto prodaje fudbalera prihodovao je gotovo 48.000.000 evra.



tagovi

Mislav OršićDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara