(Reuters)
(Reuters)

Otkrivene sve cifre iz Sadikovog ugovora po pitanju bonusa

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 17:50

Ništa nije ostvareno ove sezone, ali...

Opario se Partizan, oparila se i Almerija. Mogla bi još malo, iako je već zaradila 20.000.000 evra, koliko je vredeo transfer Umara Sadika iz Andaluzije u San Sebastijan. Prethodno su crno-beli inkasirali oko 9.000.000 evra kad su ga prodali u Španiju, na obračunu fiksnog dela obeštećenja, broja datih golova i bonusa za plasman crveno-belih iz Druge lige u Primeru.

Kao što se klub iz Humske zaštitio raznim klauzulama, tako je i Almerija u ugovor sa Sosijedadom uključila niz bonusa, koji bi mogli da joj donesu dodatni profit. Ako se realizuju, mada je izvesno da se to neće desiti ove sezone. No, kako je Nigerijac ostavio trag u ovdašnjem fudbalu i polako prikazuje šta može i u Primeri, uvek je interesantno pratiti njegov učinak.

Izabrane vesti

Tako je Mundo deportivo preneo informacije po kojima bi Real Sosijedad mogao na račun Almerije da prebaci dodatnih 250.000 evra. Ako se tim Imanola Algvasila plasira u Ligu Evrope onda bi klub sa Anoete bio u obavezi da na stadion Mediteranskih igara pošalje 250.000 evra, koliko iznosi bonus za plasman u to takmičenje. Primera radi, suma je prošle godine izbnostila duplo više, samo zato što se baskijski predstavnik domogao Lige šampiona, iako bivši Partizanov špic nije igrao mnogo zbog povrede kolena u ranoj fazi sezone. Da je Sadik odigrao najmanje 25 utakmica kao starter iznos bi se duplirao i bio bi 1.000.000 evra.

Sosijedad juri plasman u Ligu Evrope (petoplasirani Atletiko ima devet bodova prednosti) i to bi Almeriji donelo pomenutih 250.000 evra, a neće još 250.000, jer u klauzli stoji da fenjerašu na tabeli sleduje i taj novac ako bi odigrao i u ovom prvenstvu 25 mečeva kao starter. Do tog ostvarenja neće moći da stigne, jer ih ima samo 12, devet kola pre kraja.

Zanimljive su u preostale stavke i Sadikovog ugovora sa Sosijedadom. Ako klub sa njim u ekipi postane šampion Španije Almerija bi dobila 1.000.000 evra, inkasirala bi 750.000 evra ako postane Zlatna kopačka Evrope; mogla bi da računa na isti iznos ako Umar i Real Sosijedad stignu do polufunala Lige šampiona (nedavno ga zaustavio Pari Sen Žermen u osmini finala), dok bi Almerija dobila 500.000 evra pod uslovom da tokom šestogodišnjeg ugovora Afrikanac postane najbolji strelac prvenstva Španije.

Sad baš i nije blizu, jer je od početka sezone dao tri gola.



tagovi

Umar SadikPrimeraAlmerija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara