Slavlje fudbalera Koventrija (Reuters)
Slavlje fudbalera Koventrija (Reuters)

Ovako je romantičnije: Koventri kaznio kiks Sitijevog golmana i boriće se za Premijer ligu posle dve decenije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.23. | 23:02

Vembli čeka okršaj Koventrija i Lutona za promociju u Premijer ligu

Krajem šezdesetih, tokom sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka Koventri Siti bio je neizostavni član elitnog ranga engleskog fudbala. Sezonu nikada nije završio plasiran bolje od šeste pozicije, ali isto tako 34-uzastopne sezone igrao je u ostrvskoj A produkciji. Ali maltene kako su zakoračili u 21. vek, fudbaleri Koventrija ispali su u niži rang, a u Premijer ligu se nisu vraćali od te tužne 2001. godine.

Ali večeras Nebeskoplavi slave odlazak na Vembli! Slave poslednji korak pred povratak u društvo najboljih od kojeg ih deli 90 minuta fudbala, ili možda tek nešto više. Posle remija mirnih mreža na svom terenu od pre tri dana, Koventri je jednim golom uspeo da precrta Midlzbro i prvi put u klupskoj istoriji pokori njegov Riversajd - 0:1.

Izabrane vesti

Izabranike Marka Robinsa koji je za sjajan posao što obavlja sa Koventrijem tokom dana nagrađen novim četvrogodišnjim ugovorom, na legendarno englesko fudbalsko zdanje i okršaj sa Lutonom za Premijer ligu poslao je tandem Viktor Đekereš - Gustavo Hamer zbog kojeg popularni Pevači uopšte i nastupaju u plej-ofu Čempionšipa. Trideset pogodaka i 20 asistencija su tokom ligaškog dela iznedrili Šveđanin i Holanđanin, a večeras su kaznili lošu procenu i veliku grešku pozajmljenog golmana Mančester Sitija Zeka Stefena.

Pre početka polufinala plej-ofa verovatno su mnogi na Vembliju videli Sanderlend i Midlzbro, ali ovako je ipak romantičnije. Da se za najatraktivniju fudbalsku poziornicu bore Luton koji nikada nije osetio njene čari, odnosno Koventri toliko dugo mašta o povratku.

Uglavnom su se fudbaleri Koventrija trudili da ubiju fudbal što je i razumljivo protiv Midlzbroa koji raspolaže dvostruko skupljim igračkim kadrom. Uspeli su gosti da neutrališu najopasnije ofanzivce Boroa Kamerona Arčera i Čubu Akpoma, te da u 57. minutu sačekaju i unovče grešku rivala. Zato smo na Riversajdu i dobili dijametralno suprotni revanš polufinala u odnosu na jučerašnji između Lutona i Sanderlenda u kojem je sve prštalo.

Tokom prvog dela jedva da je neka lopta išla u pravcu golmana Stefena i Vilsona. Samo jedna u okvir, tri ukupno i to na obe strane. U nastavku, tek nešto bolji kvalitet fudbala. Nakon što je Stefen neproračunato istrčao i dozvolio Đekerešu da ukrade loptu, a nakon toga Hamer istovremeno bude dovoljno lucidan i pribran, Midlzbro je morao da juri razultat. Ali posed koji je imao bio je poprilično jalov. Prave pretnje priredio je rivalu tek u završnici, ali je u obe opasne situacije bila podignuta zastavica i signaliziran ofsajd.

Ipak nimalo nije bilo prijatno fudbalerima i navijačima Koventrija kada je tokom osmominutne nadoknade Arčer sa ivice peterca došao do lopte i zatresao prečku. Ispostavilo se da bi mu gol bio poništen da se mreža zatresla.

Ali više ne moraju da strepe. Fudbaleri Koventrija su u velikom finalu plej-ofa i za deset dana, 27. maja od 17.45 na Vembliju moraće ozbiljno da shvate Luton ako žele nazad u Premijer ligu.


tagovi

KoventriKoventri SitiMidlzbroČempionšipČempionšip plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara