Endrik (©Reuters)
Endrik (©Reuters)

Palmeiras uvek lako sa Interom kod kuće

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 23:03

Verdao skoro punu deceniju nije poražen na svom terenu od tima iz Porto Alegrea

Aktuelni dvostruki uzastopni šampion Brazila, Palmeiras, može da se pohvali jednim od najvrednijih timova ne samo u zemlji, već i na čitavom južnoameričkom kontinentu. Verdao je i ove sezone pod komandom trofejnog Abela Fereire, a tim je veoma aktivan na tržištu, razmišljajući već o novim pojačanjima pošto je obeležio sezonu sa impresivnom trećom uzastopnom titulom osvojenom u saveznom šampionatu Paulista, pobedivši Santos u velikom finalu. Sastav sa Palestre poražen je samo jednom ove sezone, uključujući i mečeve u grupnoj fazi Kopa Libertadores, kao i na debiju u Seriji A.

Na kraju krajeva, tim Alviverdea je imao komplikovan izazov kada se odmerio protiv Vitorije, šampiona Baijana i najboljeg u Seriji B prethodne sezone. Činjenica da se utakmica odigrala na stadionu Baradao, u Salvadoru, povećala je strepnju zahtevnih navijača Palmeirasa. Ipak, trijumf minimalnim rezultatom poslužio je za podizanje samopouzdanja tima, koji je ostvario treću vezanu pobedu u sezoni u tri različita takmičenja.

Izabrane vesti

U poslednjih pet sukoba ove sezone, Verdao je zabeležio tri pobede, remi i samo jedan poraz. Tokom ovog perioda, pokazali su snagu pobedivši Vitoriju, Liverpul Montevideo i Santos, pored nerešenog duela sa San Lorencom i poraza od Santosa. Klub trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa tri boda i naravno da ima isti skor kao i ostale ekipe koje su pobedile u prvoj rundi Serije A. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Alijanc Park, ekipa Palmeirasa zabeležila je učinak sa neverovatnih osam pobeda i dva remija u poslednjih deset mečeva.

01.00: (1,70) Palmeiras (3,50) Internasional (5,50)

U međuvremenu, gostujući Internasional, kojeg vodi argentinski trener Eduardo Kudet, još nije uspeo da pokaže ubedljivu igru ove sezone. Uostalom, tim iz Porto Alegrea pretrpeo je ranu eliminaciju u saveznom šampionatu Gaušo i nije pobedio ni u jednom od dva meča odigrana u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane. U međuvremenu su zabeležili dva remija bez golova protiv skromnog Belgrana iz Argentine i Real Tomajapa iz Bolivije.

Međutim, čak i bez dobrih nastupa, tim iz Južnog Rio Grandea učinio je dovoljno da u prvom kolu Brazila savlada Baiju rezultatom 2:1. Sastav Internasionala je tom prilikom primio prvi gol u 70. minutu, ali je pokazao veliku snagu reakcije da preokrene meč i obezbedi tri važna boda. Ipak, u poslednjih pet zvanično odigranih mečeva u sezoni zabeležena je samo jedna pobeda, četiri remija, ali i bez poraza. Tokom ovog perioda pobedili su Baiju, dok su nerešeno odigrali sa Real Tomajapom, Belgranom i dva puta sa Žuventudom, što ih je na kraju i koštalo prerane eliminacije u saveznom prvenstvu. Trenutno je klub na trećem mestu Serije A brazilskog šampionata, sa takođe tri osvojena boda.

Igrajući u gostima, ekipa Eduarda Kudeta je u poslednjih 10 mečeva zabeležila šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz. Uprkos neuspesima, Internasional je barem uspeo da ostane konkurentan i ima velike individualne vrednosti koje mogu da odvedu tim ka dobroj kampanji u ovom izdanju elitnog fudbalskog ranga Brazila. Ujedno, tim iz Porto Alegrea može da se pohvali serijom pozitivnih rezultata ove sezone, odigravši 15 vezanih okršaja bez poraza, iako prolazi kroz turbulentan period zbog nekoliko prethodno zabeleženih remija.

Palmeiras se smatra favoritom, jer je poslednji put poražen kod kuće od Intera avgusta 2014. pre skoro 10 godina. Od tada su se sva tima sukobila 11 puta u domu Verdaa na raznim turnirima i Palmeiras je slavio u devet navrata.

BRAZIL 1 - 2. KOLO

Sreda

Baija - Fluminense 2:1 (1:1)

/Kajo 35, Kauli 61 - Kano 4/

23.55: (1,90) RB Bragantino (3,50) Vasko (4,20)

23.55: (2,35) Gremio (3,35) Atletiko PR (3,05)

Četvrtak

01.00: (1,38) Atletiko Mineiro (4,60) Krisijuma (9,00)

01.00: (1,90) Fortaleza (3,45) Kruzeiro (4,20)

01.00: (3,05) Žuventud (3,00) Korintijans (2,55)

01.00: (1,70) Palmeiras (3,50) Internasional (5,50)

02.30: (1,65) Flamengo (3,60) Sao Paulo (5,80)

Petak

02.30: (1,65) Botafogo (3,60) Atletiko GO (5,80)

Odloženo

Kujaba - Vitorija

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1PalmeirasInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara