Rikardo Kvarežma (©vitoriasc)
Rikardo Kvarežma (©vitoriasc)

Pao sajt Gimaraeša: Potpisao Kvarežma

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.09.20. | 19:58

Ugovor na tri godine

Sajt Vitorije Gimaraeš takvo opterećenje nije doživeo otkako je napravljen. Ali, nije ni čudo, ne dolazi igrač takve biografije baš svaki dan u klub.

Novi fudbaler Gimaraeša je Rikardo Kvarežma! Čuveni portugalski as, jedan od najatraktivnijih igrača koje je ta zemlja dala, u 36. godini je rešio da se vrati u domovinu.

Izabrane vesti

Ništa Sporting, ništa Porto, za koje je ranije nastupao u karijeri, ovog puta je izabrao crno-bele Konkvistadore, koji će sada sanjati velike snove. Makar da skoče u odnosu na prošlu sezonu, koju su završili na sedmom mestu i da se domognu Evrope.

Kvarežma je potpisao ugovor do juna 2023. godine, što govori da i pored toga što ima 36 leta, planira da još koju sezonu odigra na visokom nivou.

Bogatu karijeru je počeo u Sportingu, a posle toga je igrao za Barselonu, Porto, Inter, Čelsi, Bešiktaš, Al Ahli, Bešiktaš i Kasimpašu, u kojoj je bio prethodne sezone. Za reprezentaciju Portugalije skupio je 80 nastupa i postigao 10 golova.

Naosvajao se Kvarežma trofeja igrajući za toliko velikih klubova, pa u njegovom rezimeu stoji da je sedam puta bio prvak države, sa Interom je osvojio Ligu šampiona, sa Portom Interkontinentalni kup...



tagovi

Rikardo KvarežmaGimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara