Pari Sen Žermenov tim za Zvezdu: Iz svih oružja! Tek drugi put u sezoni paklena „četvorka“ u 4-2-3-1

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.10.18. | 12:58

Tuhel izvodi najjačih 11

Pari Sen Žermen će napasti Crvenu zvezdu iz svih oružja! Svi kompetentni francuski mediji najavljuju da će Tomas Tuhel sutra uveče izvesti najjači tim koji ima na raspolaganju u ovom trenutku.

Iako se spekulisalo da bi Tuhel protiv crveno-belih mogao da pruži šansu nekom od klinaca koje promoviše ove sezone, važnost utakmice je ipak alarmirala Nemca da izvede najjači tim. PSŽ je izgubio u prvom kolu, ima bod manje od Crvene zvezde i sve osim pobede bi bilo katastrofa za Svece u grupi smrti.

Izabrane vesti

Otkako je preuzeo kormilo u Parizu, Tuhel je promenio dve stvari u odnosu na prethodnika Emerija: daje mnogo veću mintažu klincima iz omladinske škole i često menja sistem igre. Po dolasku u klub, prva ambicija mu je bila da igra sa trojicom štopera defanzivaca u poslednjoj liniji i iskoristi ofanzivne bekove u ofanzivi, ali mu klub nije izašao u susret. Nije mu doveo Boatenga iz Bajerna koji je trebalo da bude ključan za tu koncepciju, kao ni pojačanje u srcu veznog reda.

Nemac je počeo sezonu sa standardnom formacijom 4-3-3 u kojoj je PSŽ najčešće igrao minulih sezona. Delom zbog povreda (Alves i Kurzava), ali i izostanaka nekih igrača koji su imali produžen odmor zbog Mundijala i priključili su se ekipi posle početka sezone. Čim su se svi okupili, Tuhel je počeo da eksperimentiše i prešao na 3-4-2-1. Tada je i prvi put sastavio udarani triling Mbape – Nejmar – Kavani i počeo da traži pravu ulogu Di Mariji. Cilj je bio da pronađe dobitnu kombinaciju sa trojicom napadačkih zvezda i Di Marijom, ali i da proba sa trojicom štopera i testira svoje bundesligaško pojačanje Kerera.

Pošto je Di Marija u tom slučaju više bio bek nego krilo, a Kerer baš i nije oduševio, Tuhel je potom probao sa 4-2-3-1. Gurnuo je Di Mariju na prirodnu poziciju levog krila, a Nejmara pomerio u sredinu kao klasičnu „desetku“.  Bila je to postava kojoj je težio, ali je potom Mbape sve upropastio crvenim kartonom protiv Nima zbog kojeg je suspendovan na tri meča, pa je Tuhel opet morao da menja. Vratio se na 4-3-3, a šansu je dobio i Draksler. Tuhel se odlučio za istu formaciju ina Enfildu, opet menjajući poziciju Di Mariji, ali je doživeo jedini poraz u sezoni. Ubrzo je odustao i fokusirao se na sistem 4-2-3-1 čekajući povratak Mbapea.

Tako će sutra uveče protiv Crvene zvezde tek drugi put u sezoni lansirati svoju najjaču 4-2-3-1 formaciju. Kavani će biti najistureniji, Mbape desno, Di Marija levo, a Nejmar kao „desetka“ iza Urugvajca. Tandem na sredini terena će činiti Marko Verati i Adrijen Rabio, dvojica najboljih vezista u ekipi, za koje Tuhel nema adekvatne zamene. Rabio je najstandardniji igrač ekipe i jedini koji je uz Di Mariju igrao na svih 10 utakmica od početka sezone. Tu je iskusni Las Dijara, ali on uskače kada Rabio i Verati moraju da odmore. Francuski veteran je tek juče počeo sa punim treninzima posle povrede mišića i male su šanse da će zaigrati protiv Crvene zvezde.

Na desnom beku se očekuje sjajni Belgijanac Toma Menije, koji je imao problema sa lakšom povredom, ali se oporavio i počeo da trenira punim kapacitetom. Dani Alves je povređen, kao i mladi Dagba, kojem je Tuhel davao šansu u mečevima na domaćoj sceni. Na levom beku se očekuje pojačanje iz Bajerna Huan Bernat. Kurzava je povređen, pa je alternativa na levom boku u nekim mečevima bio još jedan mladić iz domaće škole – Nsoki. Ipak, za sutra Tuhel računa na najjači par bekova.

Postoje dileme oko štoperskih pozicija, ali je najverovatnije da će igrati Tijago Silva i Markinjos. Brazilci su standardni kod Tuhela i imali su veću minutažu od Kimpembea i novajlije Kerera. S tim što je Tuhel testirao Markinjosa i kao zadnjeg veznog. Ali za duel protiv Zvezde se Brazilci očekuju u tandemu. Na golu će sigurno biti Areola s obzirom da Bufon još odrađuje suspenziju u Ligi šampiona.

Sigurno mesto na klupi za rezervne igrače imaju golman Siboa, defanzivci Kerer i Kimpembe, vezisti Dijara i Draksler (ima probleme s kolenom), a vrlo verovatno i Čupo Moting. Dakle, ostaje još jedno mesto koje će zauzeti neko od klinaca. Nkunku ili Nsoki...


tagovi

Anhel Di MarijaEdinson KavaniNejmarKilijan EmbapeMarko VeratiAdrijen RabioTijago SilvaMarkinjosHuan BernatTomas MenijeAlfons AreolaTomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara