Partizan smenio Duljaja, šef je Albert Nađ

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 22:21

Promena u Humskoj

Gotovo je, Partizan je smenio Igora Duljaja! Upravni odbor kluba iz Humske, na večerašnjoj sednici, odlučio je da se zahvali na saradnji šefu stručnog štaba, posle velike krize igre i rezultata, te četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Crno-bele će do kraja ove takmičarske godine, odnosno još u pet zvaničnih mečeva, predvoditi Albert Nađ.

Imaće bivši reprezentativac Jugoslavije vrlo jasan cilj ispred sebe – da sačuva drugu poziciju u Mozzart Bet Superligi i obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Promena na klupi obelodanjena je i zvaničnim saopštenjem Partizana.

„Fudbalski klub 'Partizan obaveštava javnost da je Upravni odbor kluba na današnjoj sednici jednoglasno doneo odluku o smeni trenera Igora Duljaja. Nakon analize rezultata u proteklom periodu i aktuelnog stanja i izveštaja sportskog direktora Ivice Kralja, svi članovi UO saglasili su se da je neophodno da se preduzmu hitne mere u cilju stabilizacije igre i rezultata.Pred ekipom su ključne utakmice u finišu takmičarske sezone, a kako aktuelni rezultati nisu u skladu sa zacrtanim ciljevima, doneta je odluka o promeni trenera.Ekipu će u preostalom delu sezone kao glavni trener predvoditi Albert Nađ, dosadašnji član stručnog štaba. Ovom prilikom FK Partizan želi da se zahvali treneru Igoru Duljaju na svemu što je učinio za klub i da mu poželi sreću i uspeh u daljoj karijeri", piše u saopštenju Partizana.

Moglo je da se nagovesti već u nedelju uveče, posle poraza od TSC-a, da će Igor Duljaj teško preživeti na klupi matičnog kluba. Već tada je zakazana sednica Upravnog odbora, sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

Jeste Igor Duljaj vodio prepodnevni trening, međutim njegovi javni istupi tokom ponedeljka bili su jasan signal da je svestan trenutne pozicije. Smenjivale su se informacije u toku dana o statusu bivšeg veziste, te o tome da među Partizanovim glavešinama ne postoji konsenzus kada je u pitanju konačna odluka. Podržao ga je i počasni predsednik Ivan Ćurković.

Na kraju je odlučeno da Igor Duljaj bude smenjen. I pored rezultatske i igračke krize u prolećnom delu prvenstva, ostaće mladi stručnjak upamćen po dobru među navijačima crno-belih. Uradio je veliki posao tokom jesenje sezone, kada je uz rekonstrukciju tima, uspeo da se domogne prvog mesta u Mozzart Bet Superligi. Slavio je i protiv Crvene zvezde, imao uticaj na nekoliko vrlo dobrih ulaznih transfera Partizana koristeći prijateljstvo sa Darijom Srnom.

Ipak, u drugoj polusezoni nije uspeo da stabilizuje formu tima. Pukotine su se osetile u martovskom derbiju, a posle toga su usledili kiksevi u seriji.

Albert Nađ je bio logično rešenje. Poseduje PRO licencu, poznaje prilike unutar tima, pošto je sarađivao sa Duljajem.


tagovi

Igor Duljaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara