Milan Pavkov (©Starsport)
Milan Pavkov (©Starsport)

Pavkov izvukao Zvezdu iz problema, bleda partija i bitna pobeda crveno-belih pred derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 20.02.22. | 14:55

Tim Dejana Stankovića odneo bodove iz Novog Sada - 2:1

Sve brige Dejana Stankovića i pristalica Crvene zvezde nestaju onoga trena kada na teren kroči Milan Pavkov. Čovek za velike utakmice i još veće golove ponovo je izrastao u heroja. Doneo je crveno-belima izuzetno bitna tri boda u šampionskoj bici, uneo je spokoj u Zvezdinu svlačionicu i prvi put u karijeri je „upucao“ Proleter. Malo je timova koji mogu da se pohvale da im Milan Pavkov nije dao gol u crveno-belom, do danas je bio Proleter. Više – ne. Prebacila je Zvezda lopticu u Partizanovo dvorište, izbegla je remi i izvršila pritisak – 2:1 (1:0).

Letele su Zvezdi misli ka večitom derbiju i zbog dekoncentracije je mogla da "izgubi glavu". Trka ne bi bila gotova, mnogo je bodova u igri, ali crveno-bele bi remi stavio u nezavidan položaj. Kao nikada do sada Proleter je namučio crveno-bele, morala je Zvezda da iscedi suvu drenovinu da bi stigla do preokreta, a Dejan Stanković da aktivira džokera. Jeste Ohi u Norveškoj davao golove kao od šale, ali za zvanje najboljeg napadača moraće još dosta da radi... I isporuči. Jer, kad je stani-pani, svi u Zvezdi gledaju u Milana Pavkova.

Izabrane vesti

Nisu crveno-beli bili ubedljivi, ispromašivali su se, strepeli, ali primarni cilj su ostvarili. Novi Sad je uspešno arhiviran, a sada je na Zvezdinom stručnom štabu da složi pravi mozaik za najveću utakmicu srpskog fudbala.

“Karađorđe“ je Benovo igralište, oseća se napadač Komorskih Ostrva u Novom Sadu kao kod kuće. Svoj je na svome, bilo da ga na suprotnoj strani čekaju Proleter ili Vojvodina. Nigde van stadiona „Rajko Mitić“ ne voli da postiže golove kao na „Karađorđu“, a Proleter je po mnogima najboljem inostranom igraču koji je nosio crveno-beli dres prerastao u redovnu mušteriju.

Reprezentativac Komora sa srpskim pasošem nije se od dolaska u Crvenu zvezdu proslavio spektakularnim golovima, lako se mogu pobrojati oni van šesnaesterca, jer peterac je njegovo carstvo. Popeo se Mohamed El Fardu Ben na kotu 74 i još jednom demonstrirao da caruje petercem i da je majstor „malih utakmica“. I Zvezdino tajno oružje za Proleter. Četvrti put je Ben smestio loptu u mrežu novosadskog kluba – treći put na „Karađorđu“ - i doneo je privremeno olakšanje crveno-belima.

A, nije bilo prijatno po Crvenu zvezdu u prvom delu igre, naročito ne kada je Milan Borjan morao da vadi „kestenje iz vatre“. Kapiten crveno-belih postao je najveća misterija srpskog fudbala i ove nedelje je ama baš sve golgetere i mađioničare potisnuo u drugi plan, pošto je glavna tema: Kako dati Borjanu gol iz penala. Za svega četiri dana heroj Zvezdinih navijača odbranio je pet penala. Četiri u penal-seriji protiv niškog Radničkog u Kupu Srbije – bio glavni odgovorni za prolaz osvajača duple krune u narednu fazu takmičenja – i jednom od najiskusnijih igrača Proletera – Nikoli Ninkoviću.

Odolevao je Proleter pred crveno-belom stihijom, Nikola Petrić je krotio udarce Bena, Aleksandra Kataija i Ohija, a trenutak nepažnje Kristijana Pičinija skupo je mogao da košta Zvezdu. Italijanski desni bek poslužio se laktom u kaznenom prostoru, udario je po licu Stefana Tomovića, i glavni sudija nije imao dilemu. VAR je potvrdio odluku o penalu. Ninković se latio lopte i šutirao pravo u Milana Borjana. Dobio je Zvezdin čuvar mreže psihološki rat, nije se dao prevariti u toj situaciji, ali je u nastavku kod šuta Stefana Tomovića iz igre bio nemoćan.

Veći deo prvog poluvremena Crvena zvezda je bila u ofanzivi, ređale su se šanse, ali u završnici akcija udarcima Stankovićevih izabranika nedostaja je preciznost. Iz izglednih pozicija Ohi i Ben su promašivali, a starosedelac sa Komora uspeo je da se iskupi u 34. minutu, kada je Gelor Kanga ubacio savršenu loptu na peterac. Ben ju je u padu sproveo u mrežu. Uljuljkala je Zvezdu prednost, splasnuo je tempo, a Nikola Ninković se delimično odužio za promašen penal.

Primio je nekadašnji igrač Partizana loptu u šesnaestercu, odložio je petom do Stefana Tomovića, a danas najopasniji fudbaler Proletera lukavo je šutirao Aleksandru Dragoviću kroz noge i pogodio je suprotan ugao. Upalio se crveni alarm u Zvezdi, Dejan Stanković izvršio je trostruku izmenu, a rezervista Milan Gajić je odmah po ulasku na teren mogao da učestvuje kod gola. Centrirao je Gajić, pronašao je Milana Rodića, ali je Petrić loptu prebacio preko prečke.

Strepela je Crvena zvezda, drhtala je na „Karađorđu“, ali nema zime za crveno-bele kada je u igri Milan Pavkov. Proradila je Zvezdina talija, dva šuta skinuo mu je Petrić u završnici, treći – nije. Ovog proleća Milan Rodić je pokretačka snaga crveno-belih, igra izvanredno i ponovo je u gol umešao svoje prste. Ubacio je Rodić u šesnaesterac u 87. minutu, a najviši u skoku bio je Milan Pavkov. Zakucala je Zvezdina „devetka“ loptu u mrežu i donela crveno-belima izuzetno bitan trijumf.


SUPERLIGA SRBIJE - 23. KOLO

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 1:2

/Tomović 61 - Ben 34, Pavkov 87/

Stadion: Karađorđe

Sudija: Aleksandar Živković

Proleter (4-2-3-1): Petrić - Milošević (od 52. Tanasin), M. Jovanović (od 22. Skopljak), Andrejević, Mitrović - B. Jovanović, Ilić - Dunđerski (od 77. Kojić), Ninković (od 77. Serdar), Tomović - Mladenović (od 52. Stojanović).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan, Pičini (od 68. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben (od 68. Pavkov), Ivanić (od 68. Falko), Katai (od 90. Srnić) - Ohi (od 90. Pankov).

Žuti kartoni: Ilić, Tomović (Proleter), Pičini (Zvezda)

Crveni kartoni: Andrejević (Proleter)

SUPERLIGA - 23. KOLO

Subota

Novi Pazar – Kolubara 1:2 (0:1)

/Rubežić 64 – Nikolić 33, Filipović 56/

Čukarički - Mladost 1:0 (0:0)

/Rakonjac 75/

TSC - Spartak 2:1 (1:1)

/Milićević 28 - Ratkov 54 - Rošević 8/

Nedelja

Proleter - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Tomović 61 - Ben 34, Pavkov 87/

15.30: (1,08) Partizan (12,0) Radnički KG (23,0)

18.00: (2,25) Voždovac (3,15) Radnički Niš (3,45)

Ponedeljak

15.00: (3,80) Metalac (3,45) Vojvodina (2,00)

17.00: (2,25) Radnik (3,20) Napredak (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićSuperliga SrbijeProleter Novi SadFK Crvena zvezdaMilan PavkovEl Fardu BenAleksandar KataiOhi Omoidžuanfo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara