Pejčinović nije među Krstajićevih 35: Ne zovu me...

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 16:43

Šampion Rusije sa Lokomotivom otkrio da nema šanse da se nađe na Mundijalu

Srpski selektor Mladen Krstajić je jedan od retkih koji su izabrali da širi spisak reprezentativaca drži u tajnosti i da ne obavesti javnost i navijače o 35 imena koja su kandidati da se nađu u Rusiji. Dok Krstajić ne skrati spisak, ostaje da se nagađa i spekuliše ko je zakucao na vrata reprezentacije pred Mundijal, a ko se neće naći u Rusiji.

Ono što je izvesno je da tamo neće biti Nemanje Pejčinovića. Štoper Lokomotive iz Moskve je jedan od najboljih srpskih fudbalera na toj poziciji, ali ga nema na Krstajićevom spisku i neće učestvovati na Svetskom prvenstvu.
„Sigurno neću biti u reprezentaciji Srbije na Mundijalu“, otkrio je Pejčinović za Izvestiju.

Izabrane vesti

Zašto?
„Zato što me ne zovu u reprezentaciju“.

Jeste li sigurni da poziv neće stići ni ovog puta?
„Jesam“.

Pejčinović iza sebe ima sezonu karijere. Sa Lokomotivom iz Moskve je napravio iznenađenje i u konkurenciji mnogo bogatijih i moćnijih klubova poput Spartaka, CSKA i Zenita osvojio titulu šampiona Rusije. Bio je standardan u šampionskim timu Jurija Sjomina i odigrao 23 od 30 prvenstvenih mečeva, od čega 22 kao starter. On i Solomon Kvirkvelija su bili štoperski tandem u odbrani koja je primila najmanje golova u ligi i bila ključ Sjominovog uspeha.
„Neverovatan je osećaj biti šampion Rusije. Za mene posebno jer sam prvi put u karijeri osvojio šampionsku medalju. Zato želim da iskažem zahvačnost saigračima, navijačima i svima koji vole Lokomotivu. Aposlutno smo ovo zaslužili. Bilo je uspona i padova tokom sezone, ali najvžanije je da smo ostvarili cilj. Bilo je teško kada samo vezali remije protiv Ahmata i Ufe i poraz od Krasnodara, ali smo posle toga pokazali karakter. Ispalo je sjajno što smo titulu osvojili u meču protiv jednog od najjačih rivala  - Zenita“, kaže srpski defanzivac.

U ligi Evrope je odigrao svih 10 utalkmica za Lokomotivu koja je stigla do osmine finala gde ju je eliminisao Atletiko Madrid.

Pejčinović je za reprezentaciju Srbije debitovao 2008. godine, ali je do sada odirgao samo tri meča. Poslednji put je bio pozvan kod Slavoljuba Muslina na početku kvalifikacija za SP u novembru 2016. kao zamena za povređenog Jagoša Vukovića.. Tada je bio na klupi u meču protiv Velsa, a nekoliko dana kasnije je igrao u prijateljskom duelu protiv Ukrajine. Posle toga više nije pozivan...

Pejčinoviću za meseci u kusur dana ističe ugovor sa Lokomotivom koja želi da produže saradnju, ali dogovora još nema.
„Teško je reći gde ću igrati naredne sezone. Još ne znam kakva mi je budućnost“, zakopčan je srpski štoper povodom nastavka klupske karijere.

Turski mediji već danima bruje kako je Fenerbahče spremio bogat ugovor sa Pejčinovića i da su pregovori odmakli.

(FOTO: Action images)


tagovi

Nemanja PejčinovićRusija2018fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara