Žoao Kanselo (levo) i Oleksandr Zinčenko (desno) (©AFP)
Žoao Kanselo (levo) i Oleksandr Zinčenko (desno) (©AFP)

Pep ih precrtao, Arteti bi dobro došli: Arsenal bi da upari Zinčenka i Kansela

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 14:07

Na Emiratima strahuju da Siti ovog puta neće biti otvoren za saradnju

Arsenal bi od naredne sezone mogao da ima bekovski tandem sastavljen od fudbalera što ih je Pep Gvardiola prectao u Mančester Sitiju. Letos je od šampiona Engleske pazario Oleksandra Zinčenka, pred početak prelaznog roka pikirao je Žoaa Kansela.

Portugalac je na opšte iznenađenje u finišu zimskog prelaznog roka napustio Mančester Siti pošto je bio nezadovoljan minutažom na Etihadu. Nije krenulo sjajno po Kansela ni u Minhenu, neretko je ulazio sa klupe kod Julijana Nagelsmana, ali se dolaskom Tomasa Tuhela njegov status popravio.

Izabrane vesti

I pored toga, minhenski klub prema poslednjim informacijama neće iskoristiti opciju da ga od Sitija otkupi za 70.000.000 evra na kraju sezone, što je alarmiralo Artetu da se aktivira po pitanju Kanselovog angažmana, piše britanski Telegraf.

Na Emiratima su poziciju kraj desne aut-linije označili kao jednu od onih na kojima je pojačanje preko potrebno. Na pomenutoj poziciji u nedostatku opcija igra Bendžamin Vajt i mada je posao odradio sasvim pristojno, u londonskom klubu žele prirodno rešenje.

Siti je prošlog leta rado izašao u susret svom bivšem članu stručnog štaba i prepustio mu Zinčenka i Gabrijela Žezusa koji su pomogli Arsenalu da testira mančesterski tim do krajnjih granica i zbog toga u londonskom klubu strahuju da Gvardiola ovog puta neće biti otvoren za saradnju.

Telegraf podseća da je Arsenal i letos i zimus pokazivao interesovanje za Valjadolidovog desnog beka Ivana Fresnedu i ukoliko se misija dovođenja Kansela ispostavi kao nemoguća, čelnici londonskog kluba okrenuće se 18-godišnjem Špancu.


tagovi

Žoao KanseloArsenalMančester SitiIvan FresnedaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara