Nikola Perić (©MN Press)
Nikola Perić (©MN Press)

Perić u magli za istorijski duel sa Flamengom vredan 570.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 20:45

Kup Brazila: Trećeligaš Altos igra najvažniji meč u kratkoj istoriji, a srpski čuvar mreže se ne očekuje u startnoj postavi za susret treće faze najmasovnijeg takmičenja u zemlji fudbala, kafe i sambe

U potrazi za četvrtom titulom u Kupu Brazila, Flamengo noćas debituje protiv Altosa u trećoj fazi na stadionu Albertao u Teresini. Biće ovo prvo sučeljavanje timova, a stadion je rasprodat i oko 24.000 ljudi svedočiće sudaru kluba osnovanog pre devet godina sa velikanom iz Rio de Žaneira.

Altos igra najveću utakmicu u svojoj istoriji. Prvi put su Aligatori u trećoj fazi Kupa, a ekipa je ušla u profesionalni status 2015, a u svom petom učešću u takmičenju, Altos je eliminisao Sport (1:0) i ABC (na penale, posle 1:1), i zaradio je 610.000 evra od nagrade.

Izabrane vesti

Uprkos dobroj fazi u Kupu Brazila, Altos ne doživljava najbolje dane. Veoma je loš na startu Serije C. Na tri utakmice je doživeo tri poraza i primio 10 golova. Loš početak doveo je do smene trenera, pa je Agnalda Luiza posle dve utakmice i 15 dana rada zamenio Fransisko Dija

23.00: (16,0) Altos (8,00) Flamengo (1,12)

Flamengo počinje još jedan Kup Brazila u potrazi za peharom, desetim po redu za pobedničku generaciju od 2019. Mengao je lani eliminisan u polufinalu od Atletiko Paranaensea, a trener Paulo Souza na teren šalje mešoviti tim, bez zvezda poput Gabigola, De Araskaete i Evertona Ribeira, koji su ostali u Rio de Žaneiru.

Revanš će se igrati 11. maja na Marakani, a pravilo gola u gostima ne važi. U slučaju nerešenog rezultata u ukupnom rezultatu prve i druge utakmice, penali će odlučiti ko će se plasirati u osminu finala. Ko se kvalifikuje, dobiće 570.000 evra.

Novi strateg Altosa Fransisko Dija, posle dva dana treninga sa timom čak je izrazio ideju da igra sa alternativnim timom kako bi dao prioritet utakmici u sredu u sklopu Seriju C protiv ABC-a. Međutim, pritisak javnosti učinio je svoje i na teren će najjači sastav.

Dija ima na raspolaganju četiri novopotpisana igrača: defanzivca Fabija Agijara, levog beka Danila Silvu, vezistu Andersona Braza i vezistu Markosa Aurelija. Ovaj poslednji je najduže trenirao i mogao bi čak i da počne. Status srpskog golmana Nikole Perića, koji je pre nešto više od mesec dana stigao u redove Aligatora iz niželigaša Bogatića je "u magli". Možda je i smena na kormilu uticala da nekadašnji mladi reprezentativac Srbije još ne dobije šansu između stativa.

U međuvremenu, strateg Flamenga Paulo Souza je za meč tražio balans u gustom rasporedu i ostavio je važne adute da se odmore. Zbog utakmice protiv Taljeresa u sredu, u Kordobi, pošteđeni Gabrijel Barbosa, De Araskaeta, Filipe Luis, Everton Ribeiro i Vilijam Aran, pored Andreasa Pereire, koji je novo ime na listi povređenih. Zbog toga se očekuje da će Airton Lukas debitovati na levom krilu i da će imena poput Pedra i Dijega Ribasa imati priliku da startuju.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL, KUP - TREĆA RUNDA, PRVI MEČ

Nedelja

23.00: (16,0) Altos (8,00) Flamengo (1,12)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BrazilaNikola PerićFlamengoAltos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara