Nikola Perić u dresu Mačve (©Starsport)
Nikola Perić u dresu Mačve (©Starsport)

Perićev popravni protiv Figeirensea

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.04.22. | 23:05

Meč 2. kola brazilske Serije C na programu je u noći između ponedeljka i utorka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu

U meču 2. kola brazilske Serije C, Figeirense i Altos noćas (01.00) se suočavaju na stadionu Orlando Skarpeli, koji se nalazi u gradu Florijanopolisu. Reč je o sukobu timova koji nisu pobedili u prvom kolu, Figeirense je remizirao sa Voltom Redondom kao gost, dok je Altos kod kuće izgubio od Botafoga iz Ribeirao Pretoa sa 3:1. Figeirense se uzda u faktor domaćeg terena i svoju publiku, dok Altos našeg golmana Nikole Perića još uvek skuplja posteliminacione krhotine iz polufinala saveznog prvenstva Piauiense protiv Parnahibe.

Serija C, iliti treća brazilska liga na nacionalnom nivou, od ove sezone igra se u novom formatu. Sada se 20 timova nalaze na jednoj tabeli, za razliku od prethodnih izdanja, gde su postojale dve grupe sa po 10 u svakoj, podeljene na severnu i južnu zonu. Sistem odigravanja je dvokružan, a posle 38 odigranih kola, najboljih osam timova proćiće u narednu fazu takmičenja, dok će četiri najlošija ispasti u nacionalnu Seriju D.

Izabrane vesti

U drugoj fazi osam kvalifikovanih timova se dele u dve grupe sa po četiri tima, a format će i ovoga puta biti dvokružan. Prva dva iz svake grupe zagarantovaće pristup Seriji B i boriće se u velikom finalu za prvaka Serije C. Drugoplasirani će igrati niz baraža, prvenstveno između sebe, a potom i sa timovima kojima preti ispadanje iz višeg ranga.

Brazilska Serija C prethodnih godina pokazala se kao veoma uzbudljivo i iscrpno takmičenje. Stoga se osvajanje poena u gostima smatra čak pozitivnijim od onih pridobijenih na domaćem terenu. Ipak, očekivalo se da će Figeirense pobediti preformulisanu Volta Redondu, čak i kao gost. Međutim, uprkos tome što je preuzeo vođstvo u 34 minutu pogotkom Džona Kleja, Figeiro je na kraju izborio remi 1:1 koji mu je doneo samo bod na debiju ovog takmičenja.

01.00: (1,75) Figeirense (3,35) Altos (4,70)

Nerešen rezultat u prošlom kolu bio je četvrti uzastopni meč bez pobede za tim koji strateški predvodi Roča Dilke Žunior, uz tri remija i pretrpljen poraz od Kamboria u polufinalu saveznog prvenstva Katariensea. Figeira ima samo jednu pobedu u poslednjih šest odigranih mečeva. Međutim, niko ne poriče njenu konkurentnost. Međutim, da bi se nametnuo kao jedan od favorita ovog takmičenja, morati će da bude odlučniji u svojim akcijama. Na kraju krajeva, tim je postigao manje od jednog gola po utakmici u proseku na poslednjih šest odigranih mečeva.

Svakako da igranje na "Orlando Skarpeli" čini Figeirense sigurnijim u pohodu na dobar rezultat, tome u prilog govori i činjenica da je sastav iz Florijanopolisa pobedio polovinu od poslednjih šest mečeva odigranih na svom terenu. Ovo poboljšanje uglavnom je uzrok nametnute ofanzive propraćene domaćom publikom. Prosečan broj golova koje je Figeira postigao na domaćim utakmicama bio je dva gola po meču.

Navijači Altosa sa nestrpljenjem očekuju večerašnji meč. Tim je eliminisan u polufinalu saveznog prvenstva od Paranahibe prošle nedelje. Međutim, pokazao je izvesnu moć reakcije kada je u revanšu pobedio rezultatom 2:0, pošto je u prvom meču izgubio rezultatom 3:0. Međutim, eliminaciji u saveznoj državi se pridružuje debiju sa porazom u Seriji C od Botafoga iz Ribeirao Pretoa rezultatom 3:1, zbog čega određene sumnje izazivaju pomešana očekivanja kod navijača ovog tima.

Pomenuti porazi su bili u nizu i bili su povezani. Jer, ispred Botafoga, fokus je već bio na Parnahibi. U četiri prethodna meča Altos je ostao neporažen, uz tri izvojevane pobede. Vredi napomenuti da u ovim duelima nisu primili golove. U pomenuta dva neuspeha, primljeno je čak šest golova. Kao posetilac, Altos je uspeo da ostane konkurentan i postigao gol u četiri od poslednjih šest gostovanja. Moglo bi se reći da je vrhunac u dosadašnjem delu sezone bio plasman među 32 najbolje ekipe u Kupu Brazila, pošto su eliminisali ABC-a u penal seriji, posle 1:1 u regularnom delu meča. Ipak, za protivnika u narednoj rundi brazilskog Kupa, nisu imali sreće, jer ih očekuje duel sa viceprvakom kontinenta, Flamengom.

Figeirense igra kod kuće, i tradicija je na njegovoj strani, a tim je i više taktički prilagođen datoj situaciji. Međutim, Altos je i dalje teško analizirati, jer već je uspeo da se dokaže u igrama na višem nivou. Opet, gledajući sa druge strane, obe ekipe su imale ozbiljne probleme u defanzivi, a posebno kada treba da budu dominantnije, tada postaju i ranjivije.

Figeirense je prošle sezone pao u treću ligu, kada je imao jako lošu sezonu u Seriji B. Problemi u upravljanju i veoma slaba ekipa, zalepili su klub na dno tabele. Ipak, očekuje se da će Figeira ove sezone biti jedan od favorita Serije C.

(PišeĐorđe RADONJIĆ)

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

BRAZIL 3 – 2. KOLO

Utorak

01.00: (1,75) Figeirense (3,35) Altos (4,70)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Brazil 3Nikola PerićFigerense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara