Đorđe Petrović (©Reuters)
Đorđe Petrović (©Reuters)

Petrović gubi naklonost navijača, moraće da brani bolje u preostalih osam utakmica

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 13:49

Ukoliko srpski čuvar mreže želi da ostane jedinica Čelsija i u sledećoj sezoni neophodno mu je da prebrodi krizu i slabiju formu, počev već od meča sa Evertonom (ponedeljak, 21)

Kada se tek pojavio na golu Čelsija posle povrede Roberta Sančeza, Đorđe Petrović je izgledao fenomenalno. Skidao je zicere na skoro svakoj od prvih nekoliko utakmica, bio je junak penal serije sa Njukaslom u FA kupu i brzo je postao jedan od omiljenih igrača među navijačima Plavaca. Međutim, u poslednjih nekoliko nedelja je u padu forme, pa se sa punim pravom sve češće provlači tema o tome da li bi on trebalo da bude i sledeće sezone prvi golman londonskog kluba ili je neophodno da se dovodi nova „jedinica“.

Moraće zbog toga 24-godišnji čuvar mreže što pre da se trgne i da podigne formu. U javnosti se već stvorila slika da je njegov realan domet da bude rezervni golman, ali ne Sančezu već nekom boljem golmanu. Podsetimo, Kepa Arizabalaga je trenutno na pozajmici u Real Madridu, ali će se sledeće sezone vratiti u London i verovatno preuzeti mesto među stativama.

Izabrane vesti

Činjenica je da Čelsi ima kriminalnu odbranu ove sezone i da ne ide sve na duše Petrovića i Sančeza. Ipak, nije baš ni za pohvalu nekadašnjeg golmana Čukaričkog i Nju Ingland Revolušna to što je na 15 utakmica u Premijer ligi primio čak 27 golova, odnosno ostao nesavladan samo na dva meča.

Poslednji put je sačuvao svoju mrežu još 13. januara protiv Fulama. Od tada, redom je u ligi primio po četiri gola od Liverpula i Vulverhemptona, po jedan od Kristal Palasa i Mančester Sitija, po dva od Brentforda, Njukasla i Barnlija, tri od Mančester Junajteda i potom dva prošlog vikenda protiv poslednjeplasiranog Šefild Junajteda (2:2).


21.00: (1,70) Čelsi (3,70) Everton (5,10)


Posle svega toga Čelsi je tek deveti na tabeli sa 44 poena, zaostajeu borbi za Evropu i makar utešnu Ligu konferencije. Šestoplasirani Njukasl i sedmoplasirani Mančester imaju po šest bodova više, uz dva odigrana meča više.

Petrovićevom Čelsiju je zato veoma važno da pobedi Everton, kojem takođe gori pod nogama i bodovi su preko potrebni. Posle novog oduzimanja poena, ukupno osam od početka sezone, Karamele su pale na 16. poziciju na tabeli, sa samo dva boda više od davljenika Lutona. Bile bi i ispod crte da u prošlom kolu nisu savladale Barnli (1:0).

U prvom susretu u sezoni Everton je 10. decembra savladao Čelsi na Gudison parku sa 2:0. Upravo na toj utakmici je Petrović debitovao za Čelsi, u 84. minutu je zamenio povređenog Sančeza. Iako nije bio dugo na terenu, morao je da vadi loptu iz mreže, pošto je u 92. minutu bio nemoćan pred šutem Luisa Dobina.

Večeras ćemo ponovo videti Petrovića na terenu, Sančez najverovatnije neće ni biti u konkurenciji za utakmicu zato što se razboleo.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Subota

Njukasl - Totenhem 4:0 (2:0)

/Isak 30, 51, Gordon 32, Šer 87/

Brentford - Šefild Junajted 2:0 (0:0)

/Arblaster 64ag, Onjeka 90+3/

Barnli - Brajton 1:1 (0:0)

/Braunhil 74 - Murić 79ag/

Mančester Siti - Luton 5:1 (1:0)

/Hašioka 2ag, Kovačić 64, Haland 76pen, Doku 87, Gvardiol 90+3/

Notingem Forest - Vulverhempton 2:2 (1:1)

/Gibs-Vajt 45+1, Danilo 57 - Kunja 40, 62/

Bornmut - Mančester Junajted 2:2 (2:1)

/Solanki 16, Klajvert 36 - Fernandes 31, 65pen/

Nedelja

Liverpul - Kristal Palas 0:1 (0:1)

/Eze 14/

Vest Hem - Fulam 0:2 (0:1)

/Pereira 9, 72/

Arsenal - Aston Vila 0:2 (0:0)

/Bejli 84, Votkins 86/

Ponedeljak

21.00: (1,70) Čelsi (3,70) Everton (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đorđe PetrovićČelsiRobert SančesEvertonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara