Printscreen
Printscreen

Pljušti kiša, nije pun stadion, ali odabrano društvo častio Puseto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 03:25

Na 13 utakmica osam golova Urakana, a onda poker za veče

"Pada kiša, a pun stadion...", jedna je od kultnih replika iz još kultnijeg filma "Kad porastem biću kengur". Nije Engleska, ali je Argentina. Tamo kada igraju Boka i River nema igla gde da padne, slično je kada se sudare Rosario i Njuels ili kad se igra derbi Aveljanede između Rasinga i Independijentea. A kad nije derbi, ne budu baš ni tribine krcate, ali dođu oni koji treba da dođu. Oni što dok pesmom i skakanjem proizvode sirovu energiju ne mare za kvantitet, a bogami ni za vremenske prilike.

Nije prestajala pesma na stadionu Tomas Adolfo Duko u Buenos Ajresu, a po taktovima sa tribina igrao je i Urakan protiv Atletiko Tukumana napunivši gostu mrežu u 14. kolu argentinskog Liga kupa. Dresovi natopljeni, igrači gola voda, ali ih to nije sprečilo da isporuče najubedljiviju predstavu od starta prvenstva - 4:0.

Izabrane vesti

U prvih 13 utakmica Urakan je rivalima spakovao tek osam pogodaka, a večeras za 69 minuta polovinu dosadašnjeg golgeterskog salda! Lukas Karizo i Ignasio Puseto rešili su da golovima časte odabrano društvo kojem kapi kiše krupne kao semenke nisu sprečile ni dolazak, ni ostanak na tribinama, čak i dobrano nakon završetka utakmice. Obojica su bili dvostruki strelci.

A kakav su samo kontrast jedan naspram drugog dvojica večerašnjih dželata Tukumana. Karizo sa svojih 26 godina nikada nije naspustio Argentinu, a večeras je osim doktorata u odbrani, štoper domaćina dva puta tresao mrežu gostiju. Interesantno, u čitavoj seniorskoj karijeri koja traje od 2017. do večeras sakupio je tek pet pogodaka.

Puseto je, s druge strane, 2018. godine otišao u Udineze napunivši kasu Urakana sa 8.000.000 evra i do dana današnjeg ostao najskuplja prodaja u istoriji kluba. Možda bi napravio veću karijeru u Evropi da ga brzo nije uhvatio vrtlog familije Poco koja ga je iz Udinezea bezuspešlo slala u Votford. Pozajmica sa Ostrva u Sampdoriju nije bila uspešna, pa je ofanzivni vezista odlučio da se prošlog leta, kao 27-godišnjak vrati na mesto gde je sve počelo. U dresu Zebreta sakupio je 91 nastup i korektnih 12 golova i 11 asistencija u Seriji A, a da nije istrošena kapisla pokazao je večeras.

Nakon što je Karizo već u četvrtom minutu načeo goste, svetla reflektora su do kraja poluvremena bila usmerena ka Pusetu. Sredinom prvog dela razgalio je tribine bombom sa dvadesetak metara, a pred odlazak na odmor sa bele tačke najavio pobedu koju je Karizo zapečatio u 69. minutu.



tagovi

Urakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara