Gudison Park (©Reuters)
Gudison Park (©Reuters)

Pobede kao odgovor na oduzimanje bodova

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.01.24. | 14:17

Evertonu ponovo preti sankcionisanje, a za to vreme je u situaciji da se plasira u 4. rundu FA kupa ukoliko u reprizi bude bolji od Kristal Palasa

Navijači i oni koji su zaduženi za fudbalski klub Everton moraju da se suočavaju sa lošim vestima skoro u redovnim intervalima. U toku sezone Karamelama je oduzeto 10 bodova zbog kršenja finansijskih propisa Premijer lige iz sezone 2021/2022, a u ponedeljak je u poštansko sanduče kluba sa Gudisona stigla još jedna poruka prema kojoj devetostruki šampioni Engleske ponovo moraju da se nose sa optužbama za nepoštovanje određenih standarda. Još jednom Evertonu preti oduzimanje bodova, što bi klub iz Liverpula dovelo u strašnu opasnost od ispadanja iz lige.

Pošto profesionalci naravno moraju da nastave da se fokusiraju na sport i pre svega na stvari na koje sami mogu da utiču, ne bi trebalo da ova nova strašna vest ima bilo kakav negativan uticaj na tim trenera Šona Dajša. Naprotiv, mentalitet Evertona bio je kompetitivan tokom sezone i Karamele su do sada imale sasvim solidnu kampanju. Baš zbog toga spadaju u red favorita u reprizi treće runde FA kupa u sredu uveče protiv Kristal Palasa (20.45).

Izabrane vesti

U prvom susretu pre skoro dve nedelje, timovi su igrali bez golova, a Tofisi generalno imaju veoma stabilnu odbranu. Ne može se poreći ni poseban značaj ovog direktnog duela, jer pobednik, koji će po potrebi biti određen u sredu u izvođenju jedanaesteraca, ne samo da se seli u četvrto kolo, već će da igra kod kuće protiv Luton Tauna. Dakle, ima odličnu šansu da daleko dogura u najcenjenijem kup takmičenju.

20.45: (2,00) Everton (3,40) Kristal Palas (3,90)

Slično kao u prošloj sezoni, kada je Everton za dlaku izbegao ispadanje na 17. mestu, Tofisi će takođe morati da brinu o ostanku u engleskom gornjem domu. Ovog puta, međutim, tim trenera Šona Dajša nehotice je upao u nesigurnu situaciju. Ako biste sadašnjem skoru dodali 10 oduzetih bodova, Everton bi se nalazio na bezbednom 12. mestu, 11 koraka ispred zone ugroženih.

Čisto sportski rečeno, kriva forme je nedavno takođe pokazala da ekipa ide u pogrešnom pravcu. Plavi nisu pobedili na šest poslednjih takmičarskih utakmica. U ligi je doživeo čak tri uzastopna poraza, u kojima je, neuobičajeno, primio glomaznih osam golova. U jedine dve takmičarske utakmice do sada u 2024. kalendarskoj godini, Karamele su zadržale mrežu mirnom u FA kupu i u prvenstvu. Međutim, nije bilo pobede protiv Kristal Palasa ili Aston Vile. Oba meča su završena rezultatom 0:0.

Dok se Everton naprezao preko 90 minuta pre tri dana u sudaru sa Aston Vilom, Palas je bio jedan od nekoliko timova Premijer lige koji su uživali u retkom luksuzu slobodnog vikenda, dajući Roju Hodžsonu dovoljno vremena da razmisli o nedostacima svoje ekipe. Uprkos tome što londonski sastav nije uspeo da iskoristi svoj Selhurst park protiv Evertona, remi Palasa je u najmanju ruku označio poboljšanje u odnosu na poraz od 3:2 od Dajšovih momaka u novembarskoj borbi u ligi.

Orlovi su povratili dašak otpornosti tokom Božića i novogodišnjih praznika. Zaista, samo jedan od pet poslednjih mečeva Kristal Palasa na svim turnirima je završen porazom, a čak i tada je Čelsi slavio samo sa 2:1. Hodžsonova ekipa može da se pohvali poenima protiv Mančester Sitija i Brajtona u tom nizu, dok je pred doček Nove godine preslišao Brentford sa 3:1 i podigao moral.

ENGLESKA, FA KUP - TREĆA RUNDA, PONOVLJENI MEČEVI

Utorak

Vulverhempton - Brentford 2:2 (1:1), posle produžetaka 3:2, prvi meč 1:1

Birmingem - Hal 2:1 (0:1), (prvi meč 1:1)

Bolton - Luton 1:2 (1:1), prvi meč 0:0

Bristol Siti - Vest Hem 1:0 (1:0), prvi meč 1:1

Istli - Njuport 1:3 (0:1), prvi meč 1:1

Sreda

20.45: (4,10) Blekpul (3,50) Notingem Forest (1,90)

20.45: (2,85) Bristol Rovers (3,40) Norič (2,30)

20.45: (2,00) Everton (3,40) Kristal Palas (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FA kupEvertonKristal PalasŠon Dajš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara