Bura u Bajernu pred Real: Povređena je moja trenerska čast, ne mogu da progutam to...

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 11:15

Tomas Tuhel nije mogao da odćuti na reči Ulija Henesa...

Taman što se Bajern malo stabilizovao, izbacio Arsenal iz Lige šampiona, prošao u polufinale i vezao nekoliko pobeda, ponovo bura u Minhenu. Ovoga puta podignuta iznutra.

Izjave Ulija Henesa od pre dva dana na račun Tomasa Tuhela ozbiljno su pokvarile ambijent pred najvažniju utakmicu dosadašnjeg dela sezone protiv Real Madrida, o čemu pišu maltene svi nemački mediji. Za razliku od nekih ranijih slučajeva, novinari su ovoga puta stali na stranu trenera, otvoreno zaključivši kako legendarni fukcioner polako postaje 'teret za Bajern'.

Izabrane vesti

"On zabavlja publiku i pravi probleme sopstvenom klubu. Objašnjava nam kako Ćabi Alonso ima karakter i da je zato odbio Bajern. Da li će to značiti da Ralf Rangnik nema karakter ukoliko prihvati ponudu i napusti Austrijance?", zapitao se novinar Bilda Valter Straten.

Podsetimo, Henes je još kazao kako Tuhel smatra da ne može dodatno da unapredi najtalentovanije igrače Bajerna, što je jedan od glavnih razloga za njegov odlazak...

"Misli da ne može da unapredi Aleksandra Pavlovića, Džamala Musijalu i Alfonsa Dejvisa? Ako tako misli o našim najperspektivnijim igračima, potpuno je normalno da moramo da nađemo drugog".

Valter Straten je na ovo 'ogovorio' na sledeći način:

"Teško da možete bilo kog trenera da optužite za nešto gore. Henes je nekada koristio bombastične izjave kako bi skrenuo pažnju na sebe i tako skinuo teret sa ekipe ili trenera. Uglavnom je umeo to da uradi u pravi čas. Ovakav istup dolazi u najgorem trenutku, pred polufinale sa Realom i usled komplikovane Eberlove potrage za novim šefom stručnog štaba"...

Tomas Tuhel, očekivano, nije mogao juče da izbegne novinarska pitanja na ovu temu i kako se oseća posle svega...

"Radi se o stvarima koje su toliko daleko od stvarnosti da ih uopšte ne bih komentarisao, ali pošto dolaze od našeg šefa, Ulija Henesa, moram da kažem da imaju posebnu težinu. Naravno da sam duboko uvređen kao trener", izjavio je iskusni stručnjak pred utakmicu sa Ajntrahtom.

"Ne znam kako da odgovorim na to što je rekao. A ne mogu da progutam tek tako. Jednostavno, povređena je moja trenerska čast. Ako sam nešto u dosadašnjoj karijeri dokazao, to je da uvek dajem šansu igračima iz akademije. Poslednji primer je Lovro Zvonarek. Dobio je šansu kako bismo ga nagradili za trud koji ulaže na treninzima", dodao je Tuhel, pa pomenuo slučajeve Andrea Širlea i Kristofera Enkunkua, kojima je on prvi ukazao šansu u Majncu, odnosno Pari Sen Žermenu.

Činjenica je da Alfonso Dejvis stagnira u poslednjih godinu dana, međutim šansu Aleksandru Pavloviću ukazao je upravo Tuhel. Džamal Musijala kao jedan od najvećih talenata na svetu dobro igra ove sezone, ali očito da je Henes očekivao veći iskorak od njega.

U svakom slučaju, nakon svega, suludo je očekivati da peticija koju navijači potpisuju za ostanak Tomasa Tuhela dobije na bilo kakvom značaju u narednom periodu.

Bajern i Tuhel završili su za sva vremena. Ostaje samo da se vidi da li prekaljeni strateg odlazi kao novi klupski velikan, sa 'ušatim' u rukama, ili kao potpuni gubitnik - bez trofeja, s belegom da je proćerdao Bajernov presto u Nemačkoj nakon 11 godina.


tagovi

Tomas TuhelUli Henes

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara