Alehadro Grimaldo (©Reuters)
Alehadro Grimaldo (©Reuters)

Podelio Španiju pre debija: Barsa se olako odrekla Grimalda, sa Bajerom čini čuda, a mašta o Realu

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.11.23. | 12:33

“Real Madrid je jedan od najboljih klubova na svetu, ako ne i najbolji, i to je tim u koji svaki igrač na svetu želi da ode”, kaže Leverkuzenov ful-bek

Luis de la Fuente je zaboravio na Iska, ignorisao je najboljeg igrača Betisa, ali mu zato nisu promakle dobre partije Aleiša Garsije, Rodriga Rikelmea, Aleksa Remira i Alehandra Grimalda. Svi do jednoga igrali su izvrsno u klubovima, a levi spoljnji Bajer Leverkuzena je brzo postao jedan od najprobojnijih i efikasnijih u Bundesligi i kao zreo i formiran fudbaler dočekaće da debituje za državni tim.

Alehandro Grimaldo bi protiv Kipra trebalo da upiše prvi nastup u dresu sa državnim grbom, pre no što to učini uspeo je da “podeli” Španiju i “namigne” Real Madridu. Dug niz godina igrao je za Benfiku, sa kojom je osvojio devet trofeja, a na Luž je stigao za male pare. Olako ga se Barselona odrekla, Luis Enrike ga je u sezoni 2014/2015 pozvao na pripreme sa prvim timom i – otpisao. U transferu vrednom 2.100.000 evra prešao je u redove portugalskog velikana pre sedam godina, da bi ovoga leta kao slobodan igrač stigao u Bajer Leverkuzen.

Izabrane vesti

Na Baj areni je igru podigao na viši nivo. Ćabi Alonso pronašao mu je žicu i učinkovitiji je nego ikada. Iako igra kao levi spoljni, već je postigao osam i namestio šest golova. No, to i ne čudi, jer je u mlađim kategorijama Valensije i Barselone igrao bliže golu, a igra Verkselfa se umnogome zasniva na doprinosu spoljnjih igrača. Do punog izražaja su došli Alehandro Grimalno i Žeremi Frimpong ove jeseni.

Nema utakmice u kojoj Alehandro Grimalno nije igrao, u gotovo svakoj je bio među najboljima na terenu. To potvrđuju i statistički parametri u Bundesligi. Vrlo brzo bi, možda već narednog leta, kao i dobar deo nosilaca igre Bajer Leverkuzena mogao da pređe na viši stepenik, da ode u neki od vrhunskigh klubova. A, kako postoji mogućnost da Ćabi Alonso postane trener Real Madrida, odlučio je španski fudbaler da pošalje signal Kraljevskom klubu.

“Real Madrid je jedan od najboljih klubova na svetu, ako ne i najbolji, i to je tim u koji svaki igrač na svetu želi da ode”, rekao je Alehandro Grimaldo za OK Diario i nastavio o tekućoj sezoni:

“Trenutno sam u Leverkuzenu, tu sam već tri meseca i sve ide u pravom smeru. Moramo da nastavimo da radimo i videćemo šta će nam budućnost doneti”.

Situacija je trenutno takva da Bajer ruši rekorde, da ima podjednako uspešan start sezone kao i Bajern koji je vodio Pep Gvardiola. Na 11 utakmica samo jedanput nije trijumfovao – upravo protiv Bavaraca. Ali, nije poražen. Ima 31 od 33 moguća boda u Bundesligi, igra na gol više, a jedini efikasniji od Alehanda Grimalda je Viktor Bonifejs.

Nigerijski napadač je tri puta uzastopce proglašen za rukija meseca u Bundesligi, no kako igra Španca, ubrzo će i on pokupiti neku individualnu nagradu. Međutim, više njega neće moći da uzmu za bagatelu. Verkself je uhvatio voz, ušao je u pregovore kada je bio pravi trenutak, doveo ga kao slobodnog agenta i potpisana je saradnja do 2027. godine.

Zatreperio je Alehandro Grimaldo pred očima velikana, išao je zaobilaznim putem i ne kaje se. Ali, da u je pravo što nije dobio šansu u Barseloni – nije. Voleo bi da jeste, mada razume Luisa Enrikea.

“Voleo bih da sam išao do poslednje stanice (da je zaigrao u prvom timu Barselone prim. aut), ali srećan sam što sam završio u evropskom gigantu kao što je Benfika, koja mi je ukazala poverenje. Bili su dobro pokriveni, imali veoma dobre igrače. Savršeno to razumem”, poručio je Bajerov ful-bek.

Prethodnih sezona Barselona je imala problema na levom boku, bili su prouzrokovani padom igara Đordija Albe. Tu i tamno spominjalo se ime Alehandra Grimalda, međutim, nikada ozbiljnije nije razmatran njegov povratak. U katalonskom klubu su presekli i odlučili da forsiraju Alehandra Baldea, propustili su priliku da svog đaka vrate bez da se preterano istroše.

Nastavi li Alehandro Grimlado ovako u Barseloni i ode li zaista u Real Madrid – ko zna, možda i u paketu sa Ćabijem Alonsom – mogli bi na Kamp Nouu da zažale…


tagovi

Alehandro GrimaldoBarselonaReal MadridFudbalska reprezentacija Španije

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara