Ponedeljak u Seriji A: Juve salutira Kjeliju i Dibali, Lacio bez Imobilea

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.05.22. | 14:49

Stara dama nema nijedan cilj da dostigne u ovom prvenstvu, četvrto mesto je cementirano, dok su Laciju potrebni bodovi za Ligu Evrope. Sa eventualnim trijumfom Nebeskoplavi bi kolo pre kraja i meča sa Veronom obezbedili učešće u drugom po važnosti evropskom kupu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pretposlednje kolo Serije A zatvaraju mečevi Juventus - Lacio i Sampdorija - Fjorentina. U Torinu Đorđe Kjelini i Paolo Dibala spremaju poslednji nastup sa grbom Juvea na Alijanc stadionu dok Lacio sprema taktiku bez Čira Imobilea koji je ostao u Rimu jer je njegova povreda teža nego što se mislilo. Na Marasiju Sampdorija će proslaviti opstanak u Seriji A, dok će Fjorentina tražiti bodove za povratak na evropsku pozornicu posle pet godina.

Izabrane vesti

JUVENTUS – LACIO (20.45)

Večerašnji duel Juventusa i Lacija će ostati upamćen kao oproštajni Đorđa Kjelinija i Paula Dibale. Dva kapitena Juventusa će se oprostiti posle 17 odnosno sedam godina provedenih u redovima Stare dame. Dok se Kjelinijev adio doživljava kao normalna fiziološka stvar, Đorđo je stigao do 38 godina, oproštaj Dibale poprima poprilično polemičke tonove. Dobar deo navijača Juventusa nije prihvatio sa odobravanjem odluku kluba da ne produži ugovor Argentincu.

Maks Alegri je streptomicin u prvenstvu za Lacio. Toskanski stručnjak je na klupi Juventusa ostvario skor od 10 pobeda i samo jedan poraz protiv Lacija. Takođe, Juventus je na poslednjih 15 okršaja u Seriji A ostvario učinak od 12 pobeda, jedan remi i samo dva poraza.

Juventus nema nijedan cilj da dostigne u ovom prvenstvu, četvrto mesto je cementirano, dok su Laciju potrebni bodovi za Ligu Evrope. Sa eventualnim trijumfom Nebeskoplavi bi kolo pre kraja i meča sa Veronom obezbedili učešće u drugom po važnosti evropskom kupu.

Oba tima će nastupiti sa oslabljenim formacijama. Juve ne može da računa pored odavno povređenih igrača poput Kjeze, Mekenija, Kaja Žorža i na Danila, Artura i Zakariju. Odsustvo veznih igrača je otvorilo prostor da tinejdžer Mireti dobije još jednu priliku da počne meč među starterima Stare dame.

Jedina dilema oko sastava Juvea se odnosi na Kvadrada i Bernadeskija koji konkurišu za mesto u triju iza leđa Dušana Vlahovića. Laciju nedostaje samo jedan igrač, ali kao da fali polovina tima jer Čiro Imobile stavlja pečat na gotovo polovinu postignutih golova Nebeskoplavih, što kroz same golove što kroz asistencije i aktivno učešće u akcijama koje su omogućile Laciju da zatrese mrežu.

Dodatnu glavobolju Sariju donose vesti da bi Imobile mogao da preskoči i meč sa Veronom koji bi mogao da poprimi presudni karakter ako večeras Lacio ostane praznih šaka a Fjorentina osvoji sva tri boda na Marasiju.

Golgetera Lacija će zameniti Felipe Anderson pošto se u tim vraća Pedro. Katalonac se još uvek nije skroz oporavio ali u odsustvu Imobilea mora da stisne zube i da zaigra od prvog minuta. Novinu u timu Sarija predstavlja i povratak Kataldija u početnu formaciju umesto umornog Lejve. Dušan Vlahović bi mogao da profitira na odsustvu Imobilea, odnosno da pokuša da protiv Lacija i Fjorentine postigne četiri gola i stigne na listi strelaca kapitena Lacija.

JUVENTUS 4-2-3-1: Ščesni – De Šiljo, Bonuči, Kjelini, Pelegrini – Rabio, Mireti – Kvdrado, Dibala, Morata – Vlahović

LACIO 4-3-3: Strakoša – Lacari, Patrik, Ačerbi, Marušić – Milinković, Kataldi, Luis Alberto – Pedro, F. Anderson, Zakanji

SAMPDORIJA – FJORENTINA (18.30)

U Đenovi je trebalo da se igra meč triler sa domaćinom koji se bori za opstanak i gostima u trci za Evropu. Porazi Đenove i Kaljarija su omogućili Sampdoriji da odahne i uplovi u luku spasa pre nego što je izašla na megdan Fjorentini. S druge strane poraz Atalante i remi Rome su popločali put Ljubičastima ka povratku na evropsku scenu.

Sampdorija je na poslednjih deset mečeva sa Fjorentinom ostvarila skor od četiri pobede, tri poraza i tri remija. Interesantno je da su na poslednjih 12 susreta dva tima uvek pljuštali golovi na obe strane, uz prosek od 3,5 golova po meču. Trener Đampaolo neće moći da računa na Sensija, Đovinka i Gabijandinija za koje je sezona već završena, dok na drugoj strani neće biti Amrabata zbog kartona.

Fjorentina je sada gospodar svoje sudbine i samo od nje zavisi da li će se vratiti u sledećoj sezoni u evropska kup takmičenja, štaviše Viola ima u svojim rukama i plasman u Ligu Evrope ako osvoji četiri od mogućih šest bodova u sledeće dve utakmice.

SAMPDORIJA 4-5-1: Audero – Berežinski, Ferari, Koli, Auđelo –Kandreva, Rinkon, Vijera, Torsbi, Sabiri – Kaputo

FJORENTINA 4-3-3: Teračano – Venuti, Milenković, Igor, Biragi – Bonaventura, Toreira, Dankan – Ikone, Kabral, Gonzales

SERIJA A – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Empoli - Salernitana 1:1 (1:0)

/Kutrone 31 - Bonacoli 76/

Udineze - Specija 2:3 (1:2)

/Molina 26, Mari 90+4 - Verde 35, Đasi 45+3, Mađore 47/

Verona - Salernitana 0:1 (0:1)

/Brekalo 19/

Roma - Venecija 1:1 (0:1)

/Šomurodov 76 - Okereke 1/

Nedelja

Bolonja - Sasuolo 1:3 (0:1)

/Orsolini 91p - Skamaka 35, 80, Berardi 75/

Napoli - Đenova 3:0 (1:0)

/Osimen 32, Insinje 65pen, Lobotka 81/

Milan - Atalanta 1:0 (0:0)

/Leao 56, Ernandez 75/

Kaljari - Inter 1:3 (0:1)

/Likojanis 53 - Darmijan 25, Lautaro 51, 84/

Ponedeljak

18.30: (4,40) Sampdorija (3,60) Fjorentina (1,90)

20.45: (2,45) Juventus (3,40) Lacio (3,05)

***kvote su podložne promenama


Piše: Željko Pantelić


tagovi

Đorđo KjeliniPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara