Matija Popović (©MN Press)
Matija Popović (©MN Press)

Popović prošao lekarske, ali još nema potpisa: Napravljen previd, Napoli traži novu soluciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 01:31

Talentovani Srbin, ipak, neće moći u Frozinoneu da sakuplja minute u Seriji A, najizglednija destinacija sada je Monca

Napoli je dobio bitku, Matija Popović prošao je lekarske preglede, ali paraf na ugovor još nije stavio. I neće dok se ne razreši situacija sa klubom u koji će ga šampion Italije poslati na pozajmicu. Saga nije gotovo, klupko se ne odmotava. I dalje je zamršeno.

Mediciske preglede talentovani Srbin je obavio, međutim, nenadano se našao u slepoj ulici i udario je u zid. Krivica nije njegova, nego Frozinoneova. Isplanirali su Napolitanci da se tamo čeliči, sve su definisali, ali napravljen je ozbiljan previd. Trabnsfer-guru Đanluka di Marcio javlja da od Kanarinaca neće biti ništa, jer sva mesta za igrače koji nemaju papire Evropske unije su popunili. Ipak, na Maradoni su brzopotezno pronašli novu soluciju.

Izabrane vesti

Kada je trebalo sve da se utanači, shvatili su u Frozinoneu da ne mogu da registruju srpskog bisera i priznali su grešku. Ispali su iz priče, a Napoli se okrenuo – Monci. Klub iz Lombardije tih problema nema, ima tri upražnjena mesta za igrače koji nemaju dokumenta zemalja Evropske unije i neometano može da ga dovede na pozajmicu.

Sada je najizglednija destinacija, ali sve dok se čelnici dva kluba ne budu rukovali, a Matija Popović zatim i stavio potpis na ugovor sa Napolitancima – ništa nije sigurno.

Tek tada će zimskoj transfer sapunici doći kraj. Sve se poprilično oteglo. Kada je momku iz „klase 2006“ istekao ugovor sa Partizanom, bio je slobodan u izboru nove sredine. Od prvog dana januara ove godine mogao je da bira, činilo se da će završiti na San Siru, međutim, Milan je odustao zbog visokih potraživanja agenata. Njegovi zastupnici su preterali u zahtevima vezanim za provizije i tada su se i drugi uključili u trku.

Juventus je obigravao, minhenski Bajern, Porto, Borusija Dortmund, Mančester Siti i Barselona navodno bili u priči, ali je Napoli iskoristio situaciju. Skoro sve je ugovoreno, još samo da padne finalni dogovor sa Moncom, gde bi Matija Popović trebalo da sakuplja minute u Seriji A.

Ipak, to „samo“ u slučaju Matije Popovića nije mala stavka.



tagovi

Matija PopovićMoncaSerija AZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara