(@ Nižnji Novgorod)
(@ Nižnji Novgorod)

Poruka iz Humske posle Ilićeve premijere u Rusiji: Niste ni svesni koliko ste dobili njegovim dolaskom

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 19:28

O Saši pohvalno govorili Biljana Obradović i Aleksandar Mostovoj

U subotu promovisan, u nedelju osvojio prvi bod, a već u ponedeljak promenio je Saša Ilić klimu u ruskoj javnosti. Kad je stigao gledali su ga pojedinci ispod oka i govorili kako nije dobro rešenje, ali je novi strateg Nižnji Novgoroda misiju opstanka počeo bodom protiv moskovskog Spartaka.

Istog onog od koga su plavo-beli izgubili prethodna tri okršaja. A zna se šta tim iz glavnog grada predstavlja u tamošnjem fudbalu i zato je tih 0:0 ohrabrujuće za srpskog stratega na početkiu nove etape u karijeri.

Izabrane vesti

Posebno što je taj remi bio prvi za Nižnji posle serije od šest poraza, što je i dovelo do smene trenera Sergeja Jurana.

Tim je odradio dobar posao. Igrali smo protiv teškog protivnika, Spartak je jedan od najboljih timova u Rusiji, ima veoma dobre fudbalere. Zato smo morali da bude kompaktni i agresivni, samo tako možemo da postignemo ohrabrujuće rezultate. I dalje smo u teškoj situaciji, borićemo se za svaki bod. Nadam se da ćemo ostati u ligi“, dodao je Ilić.

Prva utakmica na klupi novog kluba ostaće upamćena i po tom što je odoleo Mosvkovljanima, iako je Nižnji Novogord imao samo 19 odsto loptu u nogama, što baš i nije u skladu sa Ilićevim idejama, ali će se one tek u budućnosti ocrtati na terenu.

Svaki trener želi da igra napadački, dopadljiv fudbal, ali za to nam je potrebno vreme. A mi ga imamo malo. Kad ga budemo imali više vremena, onda ćemo moći da pređemo na drugačiji stil. Naravno, pod uslovom da ostanemo u ligi. Već sad se spremamo za duel sa Sočijem, gde će i od stila protivnika zavisiti kakvi ćemo mi biti“.

To je čisto sportski. Ima još nešto što prati Ilića bez obzira da li bio u Španiji, Turskoj, Grčkoj ili Austriji (kao fudbaler), te Bugarskoj ili Grčkoj (kao trener). Naravno, i u njegovom Partizanu. Sjajni međuljudski odnosi, pošto privlači ljude i gradi prijateljstva. Bez obzira kakav mu bude rezultatski učinak na novoj adresi, u Nižnji Novgorodu bi mogao da priraste za srca ljudima iz kluba i navijačima.

Baš kao što je bio slučaj dok je bio angažovan u Humskoj, odakle dobija poruke podrške i to od osobe koja nije direktno vezana za fudbal i taktiku, ali ga vrlo dobro poznaje i koju su ruske kolege kontaktirale baš posle Sašinog dolaska. U pitanju je dugogodišnji portparol crno-belih, Biljana Obradović.

Saša Ilić je legenda našeg kluba, njegovo ime je zapisano duboko u istoriji i u srcima svih navijača. Oborio je mnogobrojne rekorde velikih imena koja su igrala pre njega, ali nikada nije želeo da ga stavljaju ispred njih, iz dubokog poštovanja prema fudbalskim veličinama. Fudbaleri koji su igrali sa njim, kad bi ga menjali u ulozi kapitena, uvek su govorili „mi smo samo nosači trake, jedan je kapiten, Saša Ilić“. To vam govori ko je on i kakvo poštovanje ima“, emotivna je Biljana Obradović u razgovoru za uticajni TV Mač.

Na tom talasu, nastavlja da potencira Sašine ljudske vrline.

Niste ni svesni koliko ste dobili njegovim dolaskom! Jednom kada bude odlazio, setićete se mojih reči. Jedinstven je i neponovljiv. Saša je pedagog, najbolji poznavalac fudbala, ali veliki čovek. Njegovo ljudsko srce je veliko, fudbalsko znanje i talenat neiscrpni. Saši želimo puno sreće u novom klubu, uz želju da ga jednog dana vidimo kao trenera u Partizanu“, rekla je Obradovićeva.

Za razliku od Dmitrija Čeriševa i Vladislava Radimova, Ilićev dolazak u ruski fudbal pozdravio je Aleksandar Mostovoj, Sašin nekadašnji saigrač iz Selte tokom kratkotrajnog boravka na predlog Radomir Antića.

Ilića se ne sećam mnogo, ali znam da je bio dobar fudbaler - lagan, brz, dejstvovao je iz napadača. Tad su ga doveli u Seltu da mi pomogne. Ilić je definitivno bolji trener od Giljerma Abaskala (prethodnog trenera Spartaka, s kojim je Nižnji igrao u nedelju, op. au) jer je igrao fudbal na visokom nivou. Ljudi koji su igrali fudbal uvek će biti u boljoj pozciji u odnosu na druge. Nismo mi ovo izmislili, to je priroda. Abaskal nikada u životu nije igrao fudbal. Ovo važi i za druge trenere. Bilo bi lepo da me se Ilić seti i da se nađemo i razgovaramo. Neka zove, piše poruku, moj telefon je dostupan 24 sata dnevno“, gostoprimljiv je Mostovoj za Sport24.



tagovi

Nižnji NovgorodSaša IlićAndrej MostovojPremijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara