Arigo Saki (ⒸReuters)
Arigo Saki (ⒸReuters)

Poruka koju Arigo Saki pamti iz Beograda: Pozdravljamo buduće šampione

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 17:26

Legendarni trener prisetio se duela sa Crvenom zvezdom

Februarski dueli Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope biće nastavak zanimljivog rivaliteta dva kluba.

Počelo je 1988, kada su se sastali u drugom kolu Kupa šampiona. Posle 1:1 u Milanu, beogradski revanš prekinut je iznenadnom maglom pri vođstvu crveno-belih 1:0. Dominirali su Zvezdini fudbaleri te večeri, ali ih je vremenska nepogoda zaustavila, a po tadašnjim pravilima igran je novi meč - dan kasnije. Bilo je 1:1, a onda su gosti bolje izvodili penale (4:2) i priredili navijačima crveno-belih jedan od najtežih poraza.

Izabrane vesti

Svoje sećanje na beogradske dane izneo je tadašnji trener Milanovog "drim tima", čuveni Arigo Saki.

"Dok smo vodili velike borbe tokom Svetskog prvenstva 1994, Kostakurta mi je rekao da ga sve te utakmice podsećaju na onu u Beogradu. Imali smo sreće u prvom delu, a moram vam priznati da nisam video naš gol, kao i Virdisov crveni karton. Bila je to strastvena noć", prisetio se 74-godišnji Italijan za italijanske medije.

U ponovljenoj utakmici gosti su poveli preko Van Bastena u 35, a izjednačio je Dragan Stojković Piksi četiri minuta kasnije. Dejan Savićević i Mitar Mrkela kasnije nisu bili precizni u penal seriji, što je rešilo pobednika.

"U drugoj utakmici smo zaslužili pobedu, ali je sudija napravio veliku grešku. Nije nam priznat gol iako je lopta bila metar iza linije. Bilo je tenzije, ali posle utakmice imam jedno lepo sećanje. Predsednik Ctvene zvezde (kao i danas - Svetozar Mijailović, op.aut.) i gradonačelnik Beograda (Aleksandar Bakočević, op.aut.) ušli su u naš autobus i poručili: 'Pozdravljamo buduće šampione Evrope'", ispričao je Saki.

Milan je te sezone, kao i naredne, zaista osvojio Kup šampiona. Treći i četvrti od ukupno sedam puta.


tagovi

Arigo Sakiac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara