David Babunski ©dvsc.hu
David Babunski ©dvsc.hu

Posle fijaska u Rumuniji, Babunski traži pomak sa mrtve tačke u Debrecinu

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.07.21. | 15:28

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde potpisao ugovor na dve godine

Debrecin je ozbiljno shvatio povratak u elitini rang mađarskog fudbala. To jasno potvrđuje činjenica da su već na sredini prelaznog roka doveli četiri pojačanja. Posle domaćih fudbalera Dominka Solteša i Davida Grofa, odnosno srpskog štopera Marka Nikolića, u redove novopečenog prvoligaša stigao je David Babunski.

Nekadašnji polaznik Barselonine la Masije, odnosno član Crvene zvezde potpisao je ugovor na dve godine i pokušaće da oživi karijeru koja je poslednje dve godine stala u Rumuniji. Nije se 27-godišnjak pomakao sa mrtve tačke otkako je u sezoni 2019/20 stigao u Botošani, a nije bilo pomaka ni prelaskom u Farul Konstancu. Za dve godine u Rumuniji odigrao je 30 mečeva i upisao samo dve asistencije.

Izabrane vesti

Zbog dve promašene sezone, selektor Igor Angelovski nije računao na ofanzivnog vezistu u prvom učešću reprezentacije Makedonije na evropskom prvenstvu.

Pre Rumunije nastupao je za Omiju u drugoj ligi Japana, nešto ranije za Jokohamu u elitnom rangu Zemlje izlazećeg sunca, gde se otisnuo 2017. godine nakon dve sezone u Crvenoj zvezdi.

Večiti talenat ima velika očekivanja po dolasku u novi klub. Samo da ne sagori u njima jer je pred njim lepa šansa da pokaže zašto je kao tinejdžer bio član jedne od najmoćnijih fudbalskih akademija sveta.



tagovi

David BabunskiDebrecin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara