Lazar Zličić (©fknapredak.rs)
Lazar Zličić (©fknapredak.rs)

Posle napada, Napredak rešio i vezu: I Lazar Zličić ponovo u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 13:48

Posle tri sezone u inostranstvu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Baš kao što je pre tačno mesec dana za Mozzart sport najavio Mladen Dodić, sportski direktor Čarapana - ekipa Dragana Perišića jača je za dvojicu novajlija, koji dejstvuju u napadu i na sredini terena. Napredak je pre dva dana doveo špica, jer u Kruševac je stigao Milan Bojović, da bi danas pod Bagdalu stiglo i drugo očekivano pojačanje - polivalentni vezista. Izbor je pao na Lazara Zličića koji se, posle tri sezone u inostranim klubovima, vratio u Srbiju, potpisavši ugovor na godinu dana sa Kruševljanima.

Izabrane vesti

Jedan od najtalentovanijih izdanaka omladinske škole Vojvodine iz generacije 1997. je u našem prvenstvu, osim matičnog, do sada nosio dresove Proletera i Voždovca. Posle boravka na Krovu, Zličić je započeo inostranu karijeru, a prvi klub van naše zemlje bila mu je mađarska Kišvarda, da bi se posle dve sezone našao u kazahstanskom Aksumu. Pod Bagdalu dolazi iz slovenačke Mure, za koju je u poslednjih šest meseci upisao 15 nastupa i postigao dva gola uz asistenciju. Njegov poslednji klub delio je samo bod od plasmana u evropske kvalifikacije. Bivši mladi reprezentativac Srbije je u našoj eliti upisao 76 nastupa, a 11 puta je tresao mrežu, zabeleživši i 4 asistencije.

Štucao je Napretkov napad u prva četiri kola Mozzart Bet Superlige, a na najbolji način proradio u Subotici, gde su se Ognjen Mršić, Đorđe Jovanović i Slobodan Stanojlović upisali u strelce. Pod Bagdalom se uzdaju u iskustvo Milana Bojovića u samom špicu, ali gorući problem za Čarapane, posebno posle obnove povrede Marka Putinčanina (koji je upisao svega 45 minuta protiv Crvene zvezde u novoj sezoni), bio je vezni red. Lazar Zličić, po prirodni centralni vezista koji može da odgovori i na ofanzivne i na defanzivne zadatke na sredini terena, trebalo bi bude rešenje koje će u mnogome pomoći Draganu Perišiću u sprovođenju njegovih ideja.

I Bojović i Zličić će za Napredak verovatno moći da debituju već za vikend, protiv bivšeg kluba kruševačkog novog veziste, Voždovca. Do sutra se očekuje dolazak sertifikata iz slovenačke Mure u kruševački klub.


tagovi

Lazar ZličićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara